Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingisti pasaules čempionātā spēles izskaņā zaudē Čehijai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas kērlingisti pasaules čempionātā spēles izskaņā zaudē Čehijai
Foto: Latvijas Kērlinga asociācija.

Šodien Aberdīnā, Skotijā, Latvijas izlase pasaules čempionātā kērlingā jauktajām komandām B apakšgrupā tikās ar Čehiju. Pēc atspēlēšanās, panākot neizšķirtu 4:4, septītajā endā tika tika zaudēti četri punkti, kas noveda pie zaudējuma visā spēlē ar 4:8.

Sekmīgāk spēli iesāka čehi, kuri pirmajā un otrajā endā guva attiecīgi divus un vienu punktu. Trešajā endā arī Latvija tika pie pirmā punkta, bet čehi ceturtajā atbildēja ar to pašu, tādējādi pēc četriem endiem jeb spēles vidū pretinieki atradās vadībā ar 4:1.

Piektais ends latviešiem sanāca vissekmīgākais, gūstot trīs punktus un izlīdzinot rezultātu 4:4. Sestajā endā komandas punktus neguva, taču septītajā endā čehiem sanāca četri akmeņus dabūt tuvāk centram, kas ļāva viņiem panākt 8:4. Noslēdzošajā endā, kļūstot skaidram, ka Latvijas izlase vairs nevar atspēlēties, mačs tika noslēgts.

Ar trīs uzvarām piecās spēlēs Latvijas komanda B apakšgrupā dala 4.vietu. Latvijas izlasē spēlē skips Renārs Freidensons, Evita Regža, Aleksandrs Baranovskis un Betija Gulbe.

Nākamā spēle ar rītdien ar Zviedriju, kas čempionāta pirmajā spēlē ar 9:1 sagrāva mūsu komandas šīsdienas pāridarītājus čehus. Zviedriem četrās spēlēs ir pārliecinošas četras uzvaras. Šodien pēcpsudienā mūsu nākamjiem pretiniekiem ir paredzēta spēle ar Taivānu.