Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvija PČ kērlingā jauktajām komandām sāk ar uzvaru un minimālu zaudējumu Norvēģijai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvija PČ kērlingā jauktajām komandām sāk ar uzvaru un minimālu zaudējumu Norvēģijai
Renārs Freidensons. Foto: Roberts Blaubuks

Latvijas izlase Skotijā notiekošo pasaules čempionātu kērlingā jauktajām komandām sākusi ar uzvaru pār Taivānu un minimālu zaudējumu spēcīgajai Norvēģijai.

Latvijas izlase sestdien Skotijas pilsētā Aberdīnā pasaules kērlinga čempionāta jauktajām komandām pirmajā sacensību dienā aizvadīja divas spēles, izcīnot vienu uzvaru un piedzīvojot arī zaudējumu.

Latvijas izlase ar skipu Renāru Freidensonu, Evitu Regžu, Aleksandru Baranovski un Betiju Gulbi ierindā pirmajā spēlē ar 6:4 pieveica Taivānu. Spēle sākās līdzīgi, pēc piektā enda rezultātam esot neizšķirtam - 2:2. Sesttajā endā Taivāna guva divus punktus, bet pēc septītajā Latvija ar trim gūtiem punktiem izvirzījās vadībā ar 5:4. Pēdējā endā latviešiem izdevās gūt vēl vienu punktu un uzvarēt visā spēlē ar 6:4.

Latvijas izlases skipa Renāra Freidensona komentārs pēc spēles ar Taivānu:
“Spēli iesākām ar ļoti labiem LSD metieniem un ieguvām pēdējā akmens tiesības pirmajā endā. Pirmos endus aizvadījām labi, tomēr dažas kļūdas un pretinieku labā spēle neļāva izvirzīties lielākā vadībā. Par lūzumu varēja kļūt sestais ends, kuru nospēlējām slikti, bet pretinieki to līdz galam neizmantoja un ieguva tikai divus punktus. Septītajā endā beidzot izdevās labs izpildījums visā enda garumā un atguvām trīs punktus. Pēdējā endā turpinājām spēlēt ar labu precizitāti un izdevās šo endu nozagt. Esam priecīgi, ka iesākam čempionātu ar uzvaru!"

Vēlajā pirmās dienas spēlē Latvijas izlase tikās ar Norvēģiju. Pret titulēto pretinieku spēlētāju komandu mūsējie cīnījās godam, tomēr atzina minimālu Norvēģijas pārākumu, piekāpjoties ekstra endā ar 7:8.

Pēc četriem endiem Latvija atradās vadībā, turklāt ar trīs punktu pārsvaru (6:3). Sestajā un septītajā endā norvēģi katrā guva pa diviem punktiem un pārņēma vadību ar 7:6. Astotajā endā vienu punktu guva latvieši, panākot neizšķirtu 7:7 un ekstra endu, kur veiksmīgāk nospēlēja norvēģi.

Renāra Freidensona komentārs pēc spēles ar Norvēģiju:
“Vēlajā vakara spēlē pretī stājās Norvēģija ar pasaules čempionu un olimpisko sudraba medaļnieku Kristoferu Svae, kā arī 2015. gada pasaules jaukto komandu čempioni Piu Trulsenu sastāvā. Pirms spēles vienojāmies spēlēt agresīvi ar daudz akmeņiem un sargiem, kas deva augļus – otrajā endā izcīnījām četrus punktus. Arī turpmākos endus spēlējām kvalitatīvu kērlingu. Septītajā endā pie rezultāta 6:5 pretinieku skips uzmeta izcilu metienu – dubulto “take-out” caur vidējo sargu, kas ļāva norvēģiem nozagt divus punktus. Astotajā endā mums bija iespēja izraut uzvaru, tomēr mūsu pēdējais “take-out” metiens pāris centimetrus nenokrita un nācās samierināties ar punktu un ekstra endu. Ekstra endā spēli sasējām, tomēr galotni labāk izdevās nospēlēt pretiniekam. Pietrūka kūkai uzlikt ķirsīti."