Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Silovam 26. vieta PK posmā ātrslidošanā

Jānis Pārums

Silovam 26. vieta PK posmā ātrslidošanā
Haralds Silovs
Foto: LTV Sports

"ISU Essent" Pasaules kausa pirmā posma pēdējā dienā ātrslidotāji cīnījās par medaļām 500 un 5000 metru distancēs vīriešiem un 1500 metros sievietēm.

Rīta programmu ievadīja B divīzijas sportisti. 5000 m slidojuma priekšpēdējā pārī slidoja mūsu Haralds Silovs kopā ar Krievijas ātrslidotāju Rumjancevu. Trenera Jeroena Otera uzstādījums Haraldam bija noslidot sešās minūtēs un 35 sekundēs, turēt vienādu tempu visā distances garumā, nenolaižot apļa laiku zemāku par 31.5.

Slidojums Haraldam sanāca samērā labs, distanci veica ar līdzīgiem apļiem. Uzrādītais rezultāts 6:38:77 deva tam 8.vietu B divīzijā un pirmos divus punktus PK kopvērtējumā. "Pēc pusdistances centos kāpināt tempu, bet izrādījās, ka slidoju tādā pašā ātrumā un nevarēju nomest sekundes lejā," pēc slidojuma pauda neapmierinātību Haralds.

Protams, vēlais pēc olimpiskā gada sezonas uzsākšanas laiks (H.Silovs sāka treniņus tikai augusta beigās) atstāj ietekmi uz Haralda uzrādītajiem rezultātiem šobrīd. Arī uz lielā 400 metru ovāla mūsu ātrslidotājs trenējas tikai pēdējās divas nedēļas. Un cerēt, ka viņš spētu pārsteigt pasauli ar tādu sagatavošanās režīmu būtu lieki. Galvenais akcents būs Eiropas čempionāta daudzcīņa Janvāra sākumā un, ja tajā ieslidos starp labākajiem 14, tad arī dalība Pasaules čempionāta daudzcīņā.

Nākamnedēļ Haralds pārbrauks uz Berlīni, kur notiks "ISU Essent" Pasaules kausa posms. Berlīnē mūsu atlēts slidos 1500 metru distanci un 5000 metru distanci.

Informāciju sagatavoja:
Kristine Fogele