Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Mūsējie klasikā Muonio pasaules vadošajiem zaudē mazāk kā iepriekš

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsējie klasikā Muonio pasaules vadošajiem zaudē mazāk kā iepriekš
Īvo Niskanens. Foto: Modica/NordicFocus.

Somijas ziemeļu ciematā Muonio sestdien FIS sacensībās distanču slēpošanā, kas pulcē vairākus pasaules vadošos slēpotājus, klasiskā stila distancē ar intervāla startu 97 dalībnieku vidū vairāk nekā pusi apdzina un 44.vietu ieguva madonietis Raimo Vīgants, bet sievietēm rīdziniece Samanta Krampe uzrādīja 51.rezultātu 56 dalībnieču vidū.

Pēc vakardienas sprinta klasiskajā stilā otrajā sacensību dienā Muonio slēpotāji turpināja sacensties klasiskajā stilā, vīriešiem veicot 15km ar intervāla startu, bet sievietēm par pieci mazāk – 10km. Šodien no Latvijas slēpotājiem bija pieteikušies startēt trīs – Raimo Vīgants, Bruno Krampe un Samanta Krampe. Atbilstoši savam varējumam visi trīs nostartēja labi.

Pagājušā gada 9.vietas ieguvējs pasaules U23 čempionātā Raimo Vīgants pēc pirmās trešdaļas distances turējās piektā desmita vidū un tā arī noturējās līdz pat beigām. Arī laika ziņā madonietis no vadošajiem atpalika vienmērīgi, kas apliecina, ka bija ļoti labi sadalījis spēkus. Vietu ziņā viņš atradās gandrīz turpat, kur vakar, proti, 44.vietā. Atpalikšana no uzvarētāja, titulētā soma Īvo Niskanena, trīs ar pusi minūtes (94 FIS punkti) 15km klasikā ir ļoti labs rādītājs. Tā kā uzvarētājs ir Niskanens, tad faktiski var rēķināt 94 FIS punktu vietā 74, jo atšķirībā no pasaules kausa posmiem uzvarētājam nav 0, bet 20 FIS punkti. Četras vietas un 12 sekundes aiz madonieša ierindojās iepriekšējo gadu pasaules čempions stafetē Fins Hogens Krogs, kurš ir ļoti tālu no savas kādreizējās formas.

Bruno Krampe arī labi sadalīja spēkus, sākot ar rezervi un atrodoties ārpus deviņdesmitnieka. Turpinājumā rīdzinieks proporcionāli arvien mazāk sāka zaudēt līderiem un pakāpās uz 90.vietu (+8:49,3).

Sieviešu konkurencē vakar 45.vietu sprintā ieguvusī Samanta Krampe pēc pusdistances uzrādīja 49.laiku (+3:04) saglabājot labas iespējas noturēties piecdesmitniekā. Panākumus rollerslēpošanā guvusī SS “Arkādija” pārstāve noslēdzošajos 5km tomēr palika nedaudz lēnāka un noslīdēja uz 51.vietu (+6:56,3 un 214 FIS punkti). Pasaules čempionātā Samanta uzvarētājai 10km slidsolī Terēzei Juhaugai zaudēja vairāk kā 10 minūtes, bet no Ņeprajevas un Sorinas atpalika vairāk kā 8 minūtes.

Sievietēm uzvarēja Natālija Ņeprajeva, kas aiz sevis atstāja tautieti Tatjanu Sorinu un vācieti Viktoriju Karlu. Vīriešiem aiz Niskanena otro un trešo vietu ieguva krievi Aleksejs Červotkins un pagājušās sezonas vicelīderis Ivans Jakimuškins.

Izmantotie resursi:
www.fis-ski.com