Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Odermata un Kildes spraigais duelis Vengenas supergigantā

Odermata un Kildes spraigais duelis Vengenas supergigantā
Maro Odermats.Foto: SN/GEPA pictures

Šodien Šveices kalnu kūrortā Vengenā sākās Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā vīriešiem. Šīs sezonas pirmajā ātrumdiscplīnā – supergigantā – uzvaru spraigā cīņā ar sezonas līderi šajā disciplīnā norvēģi Aleksandru Kildi svinēja Pasaules kausa līderis Marko Odermats no Šveices, tādējādi piecu dienu laikā izcīnot otro uzvaru karjerā savā dzimtenē, jo 8.janvārī bija nepārspēts Adelbodenas milzu slalomā.

Pasaules kauss kalnu slēpošanā vīriešiem no viena Šveices kalnu kūrorta Adelbodenas pagājušās nedēļas nogalē pārcēlās uz citu – Vengenu. Ja Adelbodenā bija tehniskās disciplīnas, tad šeit programmā ir ātrumdisciplīnas. Tiesa, Vengenā neiztiks arī bez slaloma, kas paredzēts svētdien.

Šodienas supergigants bija pārceltās sacensības no decembra beigās Bormio nenotikušajām. Šajā disciplīnā kalnu slēpotāji šajā sezonā sacentās piekto reizi. Trijās no iepriekšējām reizēm bija Aleksandrs Omuts Kilde, bet vienreiz –Marko Odermats. Šodien abi vadošie supergiganta disciplīnas pārstāvji ierindojās pirmajās divās vietās, otro uzvaru šosezon šajā disciplīnā iegūstot Odermatam, kuram tā jau apaļā desmitā karjerā visu disciplīnu kopumā.

Oderamts startēja ar 7.numuru un teicami veica braucienu, tobrīdējo līderi Dominiku Parisu apsteidzot par iespaidīgu pārsvaru – gandrīz sekundi. Vienīgais, kurš varēja apdraudēt šveicieti, bija Kilde. Norvēģis pirmajos divos starpfinišos bija līderis, neskatoties uz sasvēršanos lidojumā, taču trases lejasdaļā iepriekšējos trijos supergigantos uzvarējušais Kilde pārsvaru zaudēja, samierinoties ar otro vietu. Iepriekšējos trijos startos ārpus desmitnieka palikušais austrietis Matiass Maijers, lieliski veicot trases lejasdaļā, atgriezās trijniekā, trešo reizi sezonā supergigantā kāpjot uz goda pjedestāla.

Sezonas labāko rezultātu ar 4.vietu sasniedza pasaules vicečempions Romeds Baumans, kuram pēdējo divu ar pusi mēnešu laikā nebija sanācis uzrādīt labus rezultātus. Vācietis Bīverkrīkā (ASV) abas reizes nefinišēja, bet decembrī Itālijas kalnu kūrortos Valgardenā un Bormio palika 26. un 20.vietā. Ar sezonas labākajiem rezultātiem izcēlās arī sešiniekā iekļuvušie Džeims Kroufords, kuram arī karjeras rekords, un Jozefs Ferstls.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, supergigants vīriešiem, Vengena (Šveice), 52 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Marko OdermatsŠveice1:29.00
2.Aleksandrs KildeNorvēģija+0.23
3.Matiass MaijersAustrija+0.58
4.Romeds BaumansVācija+0.61
5.Džeims KroufordsKanāda+0.77
6.Jozefs FerstlsVācija+0.86

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice945
2.Aleksandrs KildeNorvēģija549
3.Matiass MaijersAustrija507
4.Aleksis PenturoFrancija382
5Vincents KrihmairsAustrija399
6.Henriks KristofersensNorvēģija349

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem supergigantā pēc 5 no 7 sacensībām

V.SportistsValstsPunkti
1.Aleksandrs KildeNorvēģija380
2.Marko OdermatsŠveice319
3.Matiass MaijersAustrija290

Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.