Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions ātrslidošanā pēkšņi paziņojis par karjeras beigšanu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Olimpiskais čempions ātrslidošanā pēkšņi paziņojis par karjeras beigšanu
Sindre Henriksens. Foto: NTB

Phjončhanas Olimpisko spēļu čempions Norvēģijas izlases sastāvā komandu sacensībās ātrslidošanā Sindre Henriksens olimpiskās sezonas priekšvakarā izlēmis beigt karjeru.

Henriksens 2018.gadā kopā ar komandas biedriem atnesa Norvēģijai zeltu komandu sacensībās, bet tagad – nepilnus četrus gadus vēlāk – viņš ir izlēmis beigt karjeru. Par to ziņo Norvēģijas medijs “Nettavisen.no”. Pamatojums šim savā ziņā negaidītajam lēmumam ir tāds, ka Henriksens netika iekļauts Norvēģijas izlasē startiem pasaules kausa posmos.

“Biju izlēmis, ka šīs būs mana pēdējā sezona, taču neredzu jēgu vēl kaut ko darīt un mēģināt atlikt uz vēlāku laiku, kad šķiet, ka sezona tik un tā ir jau beigusies,” stāsta 29 gadus vecais ātrslidotājs.

Norvēģu ātrslidotājam pēc Olimpisko spēļu panākuma 2018.gadā ir nācies saskarties ar grūtībām. Šī gada sākumā viņš izstājās no izlases, lai pats atsevišķi trenētos. Viņam pašam sākumā šķita, ka viss iet labi, taču slimība sabojāja izredzes tikt iekļautam izlases sastāvā startam sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā.

“Šobrīd apzinos, ka man nav reālu iespēju iekļūt izlasē startiem pasaules kausa posmos. Tas savukārt apgrūtina tikšanu uz Olimpiskajām spēlēm. Un tad jau sezona faktiski ir beigusies. Tāpēc arī beidzu karjeru kā ātrslidotājs,” lēmumu skaidro Henriksens, kuram ir arī pasaules čempinātu sudrabs un bronza komandu sacensībās.

Izmantotie resursi:
nettavisen.no