Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

D. Dukurs: "Vācieši ir treniņu čempioni..."

Jānis Pārums

D. Dukurs: "Vācieši ir treniņu čempioni..."
Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru treneris un tēvs Dainis Dukurs sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien pastāstīja par jaunumiem pirms trešā Pasaules kausa posma Pārksitijā. Viņš komentēja treniņbraucienu rezultātus, kā arī atklāja, ko no puišiem var gaidīt sacensībās.

"Martinam treniņos bija 15. rezultāts startā, tas jau vien liecina, ka viņš to dara mierīgi un nekur necenšas aizskriet. Tomass pārbaudīja slidas, tagad mēģinām izdarīt pareizo izvēli, arī pārējām komandām ir savi uzdevumi un iekšējie testi, tāpēc rezultāti treniņos ir tik atšķirīgi. Vācieši kā vienmēr ir treniņu čempioni, bet strādājam mierīgi savā ritmā. Treniņi ir viena lieta, sacensības – pavisam kaut kas cits," sacīja Dainis Dukurs.

Viņš uzsvēra, ka šodien puiši noteikti demonstrēs labāku sniegumu nekā treniņos: "Startā, kā jau teicu, Martinam bija 15. laiks, bet finišā vakar 7. un 8. rezultāts. Tendences ir labas, turklāt šodien startā viņš krietni nometīs, šajā ziņā vajadzētu būt trijniekā. Tāpat ar Tomasu. Tehnika ir laba, tai nepatīk vien trases, kur ir lieli spiedieni, piemēram, Vistlerā."

Tāpat Dukurs neslēpa, ka joprojām turpinās domstarpības ar Vāciju, kas gribot mainīt noteikumus, kamēr vairākas valstis tam negrib piekrist, jo sezona jau ir sākusies: "Esam vienojušies, ka divu nedēļu laikā sēdīsimies pie sarunu galda. Izvēlēsimies vai tas būs karš vai meklēsim kompromisa variantu. Skaidrs, ka prātīgāk būtu visu izrunāt, taču mēs nesamierināsimies [ar vāciešu iegribām]. Pats uzstāju uz pārrunām. Tagad man prasa, kur es biju agrāk, kāpēc neesmu tehniskajā komisijā. Federācijai bija doma mani virzīt, bet toreiz pats atteicos, uzskatot, ka nebūtu labi, ka kā tēvs, treneris un konstruktors vēl darbotos tur."

Pasaules kausa posms Pārkstitijas trasē ASV sāksies ceturtdienas vakarā plkst. 18:00 pēc Latvijas laika. Martinam Dukuram 8. starta numurs, Tomasam - 15. "Starta numuri nav tie paši labākie, bet mēs cīnīsimies," piebilda treneris.

  +4 [+] [-]

, 2010-12-09 16:47, pirms 13 gadiem
ko viņi grib mainīt noteikumos?

  +2 [+] [-]

, 2010-12-09 16:48, pirms 13 gadiem
īsti nezinu, bet vāciešiem kaut kas bija savādāk ar slidām vai kamanām, ka iet tik ātri..

  +6 [+] [-]

, 2010-12-09 16:51, pirms 13 gadiem
Skeletonu uzbūvi. Tehniski tas ir ļoti sarežģīti izstāstāms. Tas ir saistībā ar skeletonu it kā vibrācijām - friči grib uztiept savu variantu.
Slēpts komentārs: Zips

  +2 [+] [-]

, 2010-12-09 17:22, pirms 13 gadiem
kur varēs skatīties bez VSB ?

     [+] [-]

, 2010-12-09 17:26, pirms 13 gadiem
Watch World Cup Park City - Skeleton - Other

itkā šeit ir 3 linki , cerams ka kads ies forši

  -2 [+] [-]

, 2010-12-09 17:33, pirms 13 gadiem
Zips rakstīja: Autoram! Lūdzams, vismaz oficiālie "Sportacentrs" autori , ievērojiet kaut minimālāko no latviešu valodas gramatikas un pareizrakstibas principiem...

Teikumu - Tas ir saistībā ar skeletonu it kā vibrācijām - friči grib uztiept savu variantu, pat pirmajā pamatskolas klasē skolotāja sasvītrotu sarkani sarkanu!scienceblogs.com

  +1 [+] [-]

, 2010-12-09 18:41, pirms 13 gadiem
LiveTV / WebPlayer

Pagaidaam pa medaljaam, bet ciinja buus ljoti siiva.