Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Apspriež Latvijas iesaisti Zviedrijas kandidatūrā 2030. gada ziemas OS rīkošanā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Apspriež Latvijas iesaisti Zviedrijas kandidatūrā 2030. gada ziemas OS rīkošanā
Foto: LOK

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) informē, ka šodien notikusi apspriede ar Zviedrijas Olimpisko komiteju par Latvijas potenciālo iesaisti Zviedrijas kandidatūrā uz 2030. gada ziemas olimpisko spēļu sarīkošanu. Atšķirībā no pieteikuma uz 2026. gada spēlēm, šoreiz Latvija aktualizējusi jautājumu par ne tikai renes sporta sacensību aizvadīšanu valstī.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) informē, ka notikušas pirmās sarunas ar Zviedrijas Olimpisko komiteju (ZOK) par iespējamo Latvijas iesaisti 2030. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanā. Jau pirms pieciem gadiem Latvija bija iekļauta zviedru kandidatūrā, Siguldā plānojot uzņemt renes sporta veidus. Toreiz gan balsojumā 2026. gada ziemas olimpiskās spēles tika piešķirtas Itālijai - Milānai un Kortīnai d'Ampeco. Jāpiemin, ka Latvijā vēl nekad nav norisinājušās olimpisko spēļu sacensības.

Apspriedes laikā ZOK pārstāvji iepazīstināja ar olimpisko spēļu sarīkošanas pieteikumu procesu, tā būtiskākajiem posmiem un laika plānu. Tikmēr Latvijas puse aktualizēja jautājumu, ka šeit varētu notikt ne tikai renes sportu sacensības, bet arī citas iekštelpu ledus sporta veidu sacensības, tā laikā izmantojot un piemērojot Rīgā esošo infrastruktūru.

Lai turpinātu izskatīt un analizēt šo iespēju gan no sporta objektu infrastruktūras, sporta sacensību programmas, pašvaldību iesaistes un vajadzīgā valsts finansējuma apmēra un saimnieciskā ieguvuma viedokļa, Latvijas pusē tiks veidota izpētes darba grupa, kurā tiks iekļauti ministriju, LOK un iesaistīto pašvaldību pārstāvji.

''Lai arī pirms pieciem gadiem pozitīvs galarezultāts netika sasniegts, tomēr pieteikuma sagatavošanas process sniedza vērtīgu pieredzi un patlaban ļauj plašāk uzlūkot aktuālo situāciju un Latvijas iespējamo iesaisti olimpisko spēļu norisē rīkotāju statusā, izmantojot ne tikai mūsu aktīvajā lietošanā esošo bobsleja un kamaniņu sporta trasi Siguldā,'' pēc apspriedes komentāru sniedza Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

Izmantotie resursi:
https://www.olimpiade.lv/zinas/raks...

  +1 [+] [-]

, 2023-03-09 13:21, pirms gada
Nebūtu slikti dabūt šeit arī daļu hokeja spēļu un kaut ko no daiļslidošanas.

     [+] [-]

, 2023-03-09 13:47, pirms gada
otins rakstīja: Nebūtu slikti dabūt šeit arī daļu hokeja spēļu un kaut ko no daiļslidošanas.
Ne tikai hokeju vai daiļslidošanu, bet arī dīvānu pirdējiem nepatīkamo bobsleju, skeletonu un kamanas.
Bet būtu jau feini, ja šis viss sanāktu, Latvijai un latviešiem daudz ko tas nozīmētu.
Renes sporta veidam būt!!

     [+] [-]

, 2023-03-09 15:07, pirms gada
Asfalta grauzējs rakstīja: Ne tikai hokeju vai daiļslidošanu, bet arī dīvānu pirdējiem nepatīkamo bobsleju, skeletonu un kamanas.
Bet būtu jau feini, ja šis viss sanāktu, Latvijai un latviešiem daudz ko tas nozīmētu.
Renes sporta veidam būt!!
Tas tak ir skaidrs, ka ja rīkos, tad ar reni. Zviedriem savas trases nav. Tāpēc jau vajag latviešus, jo saprot, ka izdevīgāk ir atrast, kādu, kam jau ir trase, kā būvēt savu. Tikai jāatcerās, ka Siguldas trase ir jāpārbūvē, lai tur varētu uzņemt četrinieku bobus. Un to jau pirms 5 gadiem zviedri pateica - dariet par savu naudu. Un tad jau turpinot - vai Arēna atbilst OS prasībām, lai tur kaut ko rīkotu papildus. Ja neder - cik izmaksās jauna halle vai Arēnas pārbuve + īre. Tāpat arī vajadzīgā infrastruktūra- ceļi, komunikāciju tīkli, viesnīcas. Vai beigās OS izmaksas nebūs kosmiskas.

     [+] [-]

, 2023-03-09 15:34, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Tas tak ir skaidrs, ka ja rīkos, tad ar reni. Zviedriem savas trases nav. Tāpēc jau vajag latviešus, jo saprot, ka izdevīgāk ir atrast, kādu, kam jau ir trase, kā būvēt savu. Tikai jāatcerās, ka Siguldas trase ir jāpārbūvē, lai tur varētu uzņemt četrinieku bobus. Un to jau pirms 5 gadiem zviedri pateica - dariet par savu naudu. Un tad jau turpinot - vai Arēna atbilst OS prasībām, lai tur kaut ko rīkotu papildus. Ja neder - cik izmaksās jauna halle vai Arēnas pārbuve + īre. Tāpat arī vajadzīgā infrastruktūra- ceļi, komunikāciju tīkli, viesnīcas. Vai beigās OS izmaksas nebūs kosmiskas.
Viesnīcu gan jau pietiks un jaunus ceļus nevajadzēs būvēt. Siguldas trasi tāpat vajag pārbūvēt 4-niekiem, neatkarīgi no OS. Lielākās izmaksas jebkurā gadījumā uzņemsies zviedri. Un nevajag aizmirst par medaļas otru pusi. OS - tā ir lieliska valsts reklāma un tūristi.

     [+] [-]

, 2023-03-09 15:49, pirms gada
otins rakstīja: Viesnīcu gan jau pietiks un jaunus ceļus nevajadzēs būvēt. Siguldas trasi tāpat vajag pārbūvēt 4-niekiem, neatkarīgi no OS. Lielākās izmaksas jebkurā gadījumā uzņemsies zviedri. Un nevajag aizmirst par medaļas otru pusi. OS - tā ir lieliska valsts reklāma un tūristi.
Jaunus ceļus nevajag būvēt, bet salabot esošos gan vajag. Jeb tu tagad taisies aicināt un izmantot savu medaļas otro pusi uz mūsu esošās ceļu infrastruktūras? Nē, nu tad sanāks super - aicinām uz lieliem svētkiem, kad ceļi ir bedru bedrēs. Tas ir apmēram tā - taisām grandiozas kāzas, saaicinām visus viesus un tusējam būdiņā ar cauru grīdu, šķībām sienām un sauso tualeti. Tā kā tas, ko tu noreklamēsi - Šarašņikova kantora variantu, kur visu sāk nevis ar pamatu bet spici.
Ar viesnīcām līdzīgi. Ja tu plāno to lielo tūristu pieplūdumu - tiešām Siguldas tuvumā pietiks viesnīcu, lai nodrošinātu visu reni +- uzreiz? Jeb, lai paliek Rīgā un tad katru dienu braukā? Tad atgriežamies pie stāsta par infrastruktūru. Ar tavu piegājienu reklāma Latvijai diez ko pozitīva nesanāk.

     [+] [-]

, 2023-03-09 16:31, pirms gada
Tūristi uz Siguldu var mierīgi braukāt no Rīgas, tie ir nieka 55 km un stundas brauciens ar autobusu vai vilcienu. Tas ceļš ir labā kārtībā un tiek labi uzturēts.

     [+] [-]

, 2023-03-09 16:50, pirms gada
Ko vēl bez renes? Hokeju, daiļslidošanu. Kērlings? Bet halle tad jāpārbūvē?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-09 16:57, pirms gada
Aldis Br rakstīja: Ko vēl bez renes? Hokeju, daiļslidošanu. Kērlings? Bet halle tad jāpārbūvē?
Nu šausmas funi,kā tu vari aizmirst pieminēt šorttreku,kur mums tik daudz medaļu šoziem bija un šonedēļ vēl Pč...

  +1 [+] [-]

, 2023-03-09 17:10, pirms gada
otins rakstīja: Un nevajag aizmirst par medaļas otru pusi. OS - tā ir lieliska valsts reklāma un tūristi.
Pastāsti kāpēc valstis tik kūtras organizēt OS tad? Ja jau būtu tik nenormāli liela reklāma un tūristi, tad zviedri paši uzblieztu augšā renes trasi, lai tik visi ienākumi viņiem

     [+] [-]

, 2023-03-09 17:24, pirms gada
Kkā neticas ka Ziemas OS 2030 gadā notiks atkal Eiropā.. un vēl pie tām 3 OS pēc kārtas, vasara 2024 Parīze, ziema 2026 Milāna un 2030 atkal Eiropa? Šaubos!!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-09 17:55, pirms gada
Vispār tur ir divas kandidatūras uz 2030. gadu - Soltleiksitija un Saporo. Citas interesantas kandidatūras kā Vankūvera un Barselona-Andora jau atkrita iepriekš. Vai Stokholma-Āre (kalnu slēpošana)-Sigulda var ielekt vilcienā pēdējā brīdī un nonākt galā pirmie, ja viena daļa braucēju jau pirms laika no vilciena izbiruši? Lēmuma pieņemšana tak jau šogad paredzēta. Būs interesanti redzēt, vai šis vispār ies cauri un kāds būs rezultāts.

     [+] [-]

, 2023-03-09 18:40, pirms gada
otins rakstīja: Tūristi uz Siguldu var mierīgi braukāt no Rīgas, tie ir nieka 55 km un stundas brauciens ar autobusu vai vilcienu. Tas ceļš ir labā kārtībā un tiek labi uzturēts.
Un pati Rīga, kādā stāvoklī? Tur ceļi ir "izcili" Nemaz nerunājot par sab. transportu. Uz Siguldu, tas iet pietiekami regulāri, lai nodrošinātu jūtamu aktivitātes pieaugumu?

     [+] [-]

, 2023-03-09 18:43, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Pastāsti kāpēc valstis tik kūtras organizēt OS tad? Ja jau būtu tik nenormāli liela reklāma un tūristi, tad zviedri paši uzblieztu augšā renes trasi, lai tik visi ienākumi viņiem
Ota tak ir izbijis renists, ko viņš te senāk ir stāstījis un neputne reizēm piemin. Loģiski, ka visu redz caur savu prizmu - renei, protams, labi. Lielāka nauda ieplūst, uz mirklli lielāka uzmanība, piķis utt. Pārējo ekonomisko neredz. Tēriņi tādam pasākumam būs vismaz 70-100 miljoni. Atdeve neticu, ka pat tuvumā. Pat ar hokeja un visu slidošanu grupām lv (jo a)nav garantijas, ka būs NHL džeki, kas, tomēr, būtu laba reklāma un b) Arēnā to nevarēs - ir vai nu jāpārbūvē halle vai jāceļ jauna. Tātad sanāk prieki uz pāris nedēļām. Un tas vēl neņemot vērā, ka medaļas, ko renes fani jau sakāruši kaklā arī nekur nav garantētas.

     [+] [-]

, 2023-03-09 19:33, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Pastāsti kāpēc valstis tik kūtras organizēt OS tad? Ja jau būtu tik nenormāli liela reklāma un tūristi, tad zviedri paši uzblieztu augšā renes trasi, lai tik visi ienākumi viņiem
Vai tad kādas OS nav notikušas? Un vienmēr ir vairākas kandidātes uz to rīkošanu. Zviedriem nav renes sporta tradīciju, tāpēc trasi tikai priekš OS viņi necels.