Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase saglabā tikai teorētiskas izredzes tikt uz olimpiskajām spēlēm

Linda Mangale
Linda Mangale

Sieviešu izlase saglabā tikai teorētiskas izredzes tikt uz olimpiskajām spēlēm
Latvijas sieviešu kērlinga izlase
© WCF / Richard Gray

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra trešā diena Latvijas sieviešu kērlinga izlasei bija svarīga, kas parādīja vai mums vēl paliek cerības iekļūt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izslēgšanas spēlēs. Viena uzvara un viens zaudējums šīs izredzes krietni samazināja, līdz ar to tās paliek tikai teorētiskas.

Pirmo dienas spēli izlase uzsāka pret Somijas izlasi, ar kuru divas reizes nesen tikās Eiropas kērlinga čempionātā, tajā gūstot gan uzvaru, gan zaudējumu pret šo komandu. Lai gan šī spēle tika uzsākta bez pēdējā akmens tiesībām pirmajā endā, spēles sākums izvērtās labvēlīgs mums, nozogot divus punktus. Mākamajos divos endod somietes zaudēto atgūst. Neizšķirts ilgi nesaglabājas uz tablo, jo Latvijas izlasei izdodas ceturtajā endā paņemt divus punktus, bet piektajā nozagt trīs, pārtraukumā ejot ar labvēlīgu rezultātu 7:2. Spēles turpinājumā Somijas izlase nespēj atspēlēties, pietuvojoties astotajā endā līdz -4. Devītajā endā mums pēdējā akmens tiesības, kuru izmatojam, lai papildinātu iekrātos punktus un pie 10:5 somietes atzīst Latvijas izlases pārākumu šajā spēlē.

Latvijas sieviešu izlases trenera Ritvara Gulbja komentārs pēc spēles ar Somijas izlasi: „Šodien jau bija komanda, ko pazīstu, ar savu pārliecību un izpildījumu.”

Otrajā spēlē pretim stājās Dānijas izlase, kura līdz šai spēlei bija izcīnījusi divas uzvaras un zaudējusi vienu spēli. Abas komandas spēli uzsāka apņēmīgi, neļaujot pretiniekiem izvirzīties lielā vadībā, kas atspoguļojās rezultātā. Pēc nospēlētas pus spēles kaujiniecisks neizšķirts 4:4. Pēc pārtraukuma Latvijas izlasei izdodas nozagt vienu punktu, tomēr nākamajā dānietēm izdodas paņemt trīs, kas šādā spēlē ir ļoti daudz. Tad mūsu komandu neizsita no sliedēm, jo jau nākamajā endā šos iepriekš zaudētos trīs atguva. Spēles desmit endi noslēdzās ar neizšķirtu 9:9. Eksrta endā mūsu komandai nebija pēdējā akmens tiesības, kas deva priekšroku pretiniecēm. Latvijai bija iespējas nozagt punktu, tomēr tas neizdevās un piedzīvots trešais zaudējums turnīrā ar 9:10.

Latvijas sieviešu izlases trenera Ritvara Gulbja komentārs pēc spēles ar Dānijas izlasi: „Tāda samocīta spēle. Pietrūka vieglums un tāda taktiskā skaidrība.”

Latvijas sieviešu izlasei šodien ir brīvdiena, bet sestdien, 9.decembrī viņas aizvadīs pēdējo spēli pret Itālijas izlasi. Pēc rītdienas pārējo izlašu savstarpējām spēlēm varēs secināt vai Latvijai vēl ir kādas cerības kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Patlaban teorētiski tas vēl ir iespējams.

Paralēli sieviešu komandu kvalifikācijas turnīram norisinās arī vīriešu komandu kvalifikācijas turnīrs Olimpiskajām spēlēm. Šajā turnīrā tabulas augšgalā atrodas tīs komandas ar vienādu bilanci – Ķīna, Dānija un Itālija, kuras ieguvušas pa trīs uzvarām un vienai zaudētai spēlei.

Olimpiskos spēļu kvalifikācijas turnīrs no 5. līdz 10.decembrim norisinās Pilzenē, Čehijā.

Tiešraides no Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra ar komentāriem angļu valodā pieejamas Pasaules kērlinga federācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/user/WorldC...

Spēļu grafiks un rezultāti pieejami: Olympic Qualification Event 2017 - Live Scores

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Iveta Staša-Šaršūne, Ieva Krusta, Santa Blumberga, Evelīna Barone, Madara Bremane, treneris Ritvars Gulbis.

Latvijas sieviešu izlases spēles (pēc Latvijas laika):

U 10:5 – Vācija
Z 5:9 – Čehija
Z 5:11 – Ķīna
U 10:5 – Somija
Z 9:10 – Dānija
09.12. 10:00 – Itālija

/U – uzvara, Z – zaudējums/

Kopvērtējums sieviešu komandām

VietaValstsSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Ķīna431
1.Dānija431
1.Itālija431
4.Čehija532
5.Latvija523
6.Vācija413
7.Somija404

Kopvērtējums vīriešu komandām

VietaValstsSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Ķīna431
2.Dānija431
3.Itālija431
3.Čehija422
5.Vācija422
6.Somija413
7.Nīderlande413
8.Krievija413