Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Lavijas snovbordists Eiropas kausa posmā tiek sešiniekā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Lavijas snovbordists Eiropas kausa posmā tiek sešiniekā
D.Pauels. Foto no sportista personīgā arhīva.

Čehijas ciematā Dolni Morava notikušajā Eiropas kausa posma sacensībās snovbordkrosā Latvijas sportists Drū Pauels izcīnījis 6.vietu.

Sacensību dalībnieku sastāvs Čehijā bija ļoti spēcīgs ar daudziem Pasaules kausa braucējiem un lielām komandām no Austrijas, Vācijas, Francijas, Itālijas, Čehijas, Spānijas, Ukrainas, Krievijas un Šveices. Pirmā sacensību diena tika aizvadīta ļoti puteņainos apstākļos, un Eiropas kausa posms, kurā piedalījās 74 dalībnieki, sākās uzreiz ar izslēgšanas braucieniem, nevis ar sākotnējo kvalifikāciju. Tas nozīmēja, ka Drū katrā braucienā bija jābūt 1. vai 2. vietā, lai tiktu tālāk.

Drū bija otrais pirmajos divos braucienos un iekļuva labāko 16 vidū. Nākamajā braucienā viņš bija otrais, esot priekšā diviem ļoti labiem Pasaules kausa sportistiem no Austrijas – Lukam Hammerlem un Feliksam Povondram. Tas ļāva Pauelam iekļūt labāko astoņniekā. Pusfinālā austrālieši izcelsmes snovbordists sacentās ar trijiem ļoti pieredzējušiem Pasaules kausa braucējiem (Deivids Pikls, Mišele Godino un Marko Dornhofers) un to noslēdza kā ceturtais, iekļūstot mazajā finālā, cīnoties par 5.-8.vietu. Mazajā finālā Drū finišēja 2.vietā, kas kopsummā deva viņam izcīnītu 6.vietu.

Otrā sacensību diena tika aizvadīta labvēlīgos laika apstākļos, kas padarīja to par lielisku dienu skatītājiem. Visi braucēji veica divus kvalifikācijas braucienus ar laika kontroli. No 73. sportistiem pēc pirmā brauciena ātrākie 16 uzreiz kvalificējās fināla braucieniem. Drū ierindojās 15. pozīcijā un viņam nebija jāveic otrs kvalifikācijas brauciens.

Pēc uzrādītā kvalifikācijas laika Drū tika ielikts 8. braucienā, kur viņam bija jācīnās ar iepriekšējās dienas uzvarētāju. Braucienā Drū pēc fotofiniša tika ierindots 3. vietā, bet diemžēl nācās braukt atkārtoti, jo Šveices sportists noprotestēja, ka nav pareizi atvērušies viņa starta vārti. Atkārtotajā braucienā Drū kļūdījās vienā no lēcieniem un izlidoja no trases, izraisot izstāšanos. Tas viņam otrās dienas sacensībās deva 32.vietu.