Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Zakopane atteikusies no pasaules junioru čempionāta slēpošanā rīkošanas 2022.gadā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zakopane atteikusies no pasaules junioru čempionāta slēpošanā rīkošanas 2022.gadā
Foto: https://www.fis-ski.com.

Zakopanes vietā tiek meklēts cits pasaules junioru un U23 grupas čempionāta slēpošanā rīkotājs, jo Polijas slēpošanas centrs pāris mēnešus līdz čempionātam tomēr ir atteicies to rīkot.

# Zakopanē nenotiks pasaules junioru un U23 grupas čempionāts distanču slēpošanā, kas bija plānots no 2022.gada 27.februāra līdz 6.martam, jo ir radušās problēmas ar būvniecības darbiem distanču slēpošanas trases teritorijā.

# Pazīstamajā Polijas slēpošanas centrā tomēr notiks pasaules junioru un U23 grupas čempionāts pārējos divos ar slēpēm saistītajos ziemas sporta veidos – tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā, kas parasti notiek kopā ar distanču slēpošanu.

# Polija pēdējo reizi rīkoja pasaules junioru un U23 čempionātu slēpošanā pirms 20 gadiem.

# Tā nav laba ziņa Patrīcijai Eidukai, kura Zakopanē ir daudz trenējusies un arī startējusi FIS sacensībās, lai labāk iepazītu trasi priekš čempionāta.

# Šogad pasaules junioru un U23 čempionātu slēpošanā uzņēma Somijas pilsēta Vuokati, kur Patrīcija Eiduka izcīnīja 7.vietu 10km distancē un 9.vietu sprintā, bet Raimo Vīgants ieguva 17.vietu 15km, abiem sacenšoties U23 grupā.

# Pieteikumu rīkošanai Polijas vietā ir iesniegusi Norvēģija un Itālija.