Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Daugavpilī paraugdemonstrējumus izpildīs pazīstamais daiļslidotājs un horeogrāfs N.Morozovs

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Daugavpilī paraugdemonstrējumus izpildīs pazīstamais daiļslidotājs un horeogrāfs N.Morozovs
Daugavpilī kopā ar Nikolaju Morozovu būs arī 2007. gada pasaules čempione Miki Ando
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Daugavpilī viesosies pazīstamais Krievijas daiļslidotājs un horeogrāfs Nikolajs Morozovs, ar kuru kopā ieradīsies arī pasaules čempione daiļslidošanā Miki Ando.

Svētdien Daugavpils Ledus hallē no plkst. 13:20 līdz 14:20 visiem interesentiem būs iespēja vērot slavenā krieva Nikolaja Morozova paraugdemonstrējumus daiļslidošanā. Pazīstamais slidotājs un horeogrāfs aicina ierasties visus daiļslidošanas trenerus, daiļslidotājus un viņu vecākus, lai ne tikai pavērotu viņa paraugdemonstrējumus, bet arī aprunātos ar treneri, uzklausīt viņa padomus un ieteikumus.

Treneris vēlas popularizēt šo sporta veidu Daugavpilī, nākotnē šādi paraugdemonstrējumi tiek plānoti arvien regulārāk. Pastāv iespēja, ka jau pēc pāris gadiem pazīstami Krievijas treneri regulāri strādās ar Daugavpils jaunajiem daiļslidotājiem.

34 gadus vecais Morozovs vairāk pazīstams ar saviem trenera panākumiem. Viņš veidojis horeogrāfiju tādām pazīstamiem daiļslidotājiem kā Aleksejs Jagudins, Braiens Žubērs, Saša Koena, Mišela Kvana un citiem. Viņš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem horeogrādiem pasaulē. Kā treneris līdz olimpiskajai zelta godalgai aizvedis Šizuku Arakavu (2006. gads). Trenējis 2007. gada pasaules čempioni Miki Ando, kura svētdien arī ieradīsies uz Daugavpili, taču uz ledus nedosies. Interesentiem būs iespēja ar viņu parunāties un nofotografēties. Starp Morozova audzēkņiem ir arī citi starptautisko sacensību laureāti. Šobrīd viņš strādā ar Krievijas daiļslidotājiem.

Izmantotie resursi:
DAUGAVPILS PILSETAS SPORTA PARVALDE