Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta medaļas kamaniņām komandu stafetē netiks izcīnītas

Andrejs Siliņš

Pasaules čempionāta medaļas kamaniņām komandu stafetē netiks izcīnītas
Latvijas kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) nolēmusi, ka 2011. gada pasaules čempionāta medaļas komandu stafetē tomēr netiks izcīnītas, neskatoties uz to, ka Čezānā notikušajā čempionātā sacensības tika pārtrauktas.

Komandu stafete janvāra beigās aizvadītajā pasaules čempionātā Čezānā, Itālijā, nenotika tehnisku problēmu dēļ. Pirmajā mēģinājumā netika fiksēti rezultāti sešām no desmit komandām, pēc kā rīkotāji pieņēma lēmumu atkārtot braucienus. Nelīdzēja arī atkārtots starts, un sacensības tika pārtrauktas. FIL ziņo, ka šobrīd jau tehniskās problēmas ir noskaidrotas un novērstas.

Sākotnēji tika pieļauts, ka čempionāta medaļas stafetē varētu tikt izcīnītas šīs sezonas noslēdzošā Pasaules kausa ietvaros Siguldā, tomēr šī ideja noraidīta. Skatītāji Siguldā bez komandu stafetes gan nepaliks, jo šīs sacīkstes no PK posma programmas nav izņemtas.

Kā paredzēts jau iepriekš, Siguldā sacensību laikā viesosies Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Žaks Roge. Augstā amatpersona vēros, vai jau nākamajās olimpiskajās spēlēs kamaniņu sporta komandu stafeti varētu iekļaut sacensību programmā.