Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Izstājusies "Tour de ski" kopvērtējumā 3.vietā esošā norvēģiete Kalvo un zviedriete Dāla

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Izstājusies "Tour de ski" kopvērtējumā 3.vietā esošā norvēģiete Kalvo un zviedriete Dāla
Anna Čersti Kalvo. Foto: Torstein Bøe/NTB

Viena no šobrīd vadošajām Norvēģijas slēpotājām Anna Čersti Kalvo, kura kopvērtējumā pēc četriem posmiem atrodas trešajā vietā, ir spiesta izstāties no tūres sakarā ar pozitīvu Covid-19 testa rezultātu. Norvēģijas izlase bažījas, ka varētu sekot vēl daži gadījumi.

Norvēģijas “Tour de Ski” komandā tagad atklāts jauns Covid pozitīva testa gadījums. Šodien pozitīva testa rezultātu ieguva Anne Čersti Kalvo, kura devusies uz mājām Tronheimā. Pēc četriem no septiņiem posmiem viņa aiz zviedrietes Frīdas Karlsones un tautietes Tirilas Udnesas Vengas bija trešajā vietā “Tour de Ski” kopvērtējumā.

Kalvo ir otrais gadījums Norvēģijas komandā, kuram diagnosticēts pozitīvs Covid testa rezultāts. Nedēļas sākumā sieviešu izlases trenerim Šjūram Olem Svarstadam arī bija pozitīvs Covid tests. Nacionālās komandas ārsts Overs Feragens baidās, ka šādi gadījumi varētu būt vairāk.

Kalvo atradās trešajā vietā “Tour de Ski” kopvērtējumā un bija viena no reālajām kandidātēm uz kopvērtējuma pjedestālu, pirms viņai nācās pārtraukt dalību tūrē. Pagājušajā gadā viņas olimpiskais sapnis tika sagrauts, kad viņai bija pozitīvs Covid tests tieši pirms izlases došanās uz Ķīnu.

Šajā sezonā Kalvo ir uzrādījusi ļoti atzīstamus rezultātus, septiņas reizes tiekot pieciniekā, bet divas no tām arī trijniekā. Šīs sezonas galvenais mērķis viņai ir pasaules čempionāts.

Norvēģietes izstāšanās palielina iespējas Patrīcijai Eidukai iekļūt desmitniekā “Tour de ski” kopvērtējumā.

Dalībnieču vidū vairs neredzēsim arī zviedrieti Idu Dālu, kura jūtas sagurusi un vēlas gatavotie savai prioritātei – maratonu slēpojumiem “Ski Calssics”. Dāla, kura “Tour de ski” pirmajā posmā sprintā iekļuva trīsdesmitniekā, bet 10km iedzīšanā klasikā finišēja 14.vietā, saguruma dēļ atkritusi kopvērtējumā uz 34.vietu (+6:30). 25 gadus vecā zviedriete līdz šai sezonai ar panākumiem startēja maratona slēpojumos, bet Pasaules kausā debitēja tikai pagājušā Decembrī Davosā, kad 20km distancē ieņēma 16.vietu.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn

     [+] [-]

, 2023-01-05 18:24, pirms gada
Latviski būtu Anna Ķērsta Kalvā