Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

"ES sportisti" par Pekinas OS: "Sportisti nevēlas tikt izmantoti propagandā"

Rolands Eliņš

"ES sportisti" par Pekinas OS: "Sportisti nevēlas tikt izmantoti propagandā"
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Savienības sportistu apvienība "ES Sportisti" ("EU Athletes") norādījusi, ka sportisti tiek nostādīti negodīgā pozīcijā saistībā ar dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs 2022. gadā, par kuru norises vietu pašiem sportistiem nemaz netika vaicāts.

"ES Sportisti" sevī apvieno vairāku Eiropas valstu sporta organizācijas 17 Eiropas valstī, pārstāvot vairāk nekā 25 tūkstošus sportistu. Šīs organizācijas vadītāja Paulina Tomčika medijiem paudusi bažīgu viedokli saistībā ar gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā. Ķīna saņem kritiku par cilvēktiesību neievērošanu savā valstī, un Ziemeļamerikā un Rietumeiropā biežāki kļūst aicinājumi boikotēt 2022. gada olimpiskās spēles.

"Sportistiem ir jābūt tiesībām izteikt savas bažas, jo tās ir viņu cilvēktiesības," intervijā izteicās Tomčika. "Sportisti ir olimpisko spēļu sejas, viņi ir personas, kuras parādās TV ekrānos, un daži no viņiem varētu tikt kritizēti par došanos uz Pekinu."

"Sportistiem pašiem nav nekādas teikšanas par to, kur norisinās olimpiskās spēles. Tā ir lieta, ko izlemj konkrēti Starptautiskā olimpiskā komiteja. Taču tajā pašā laikā tieši sportisti var saņemt kritiku, ja dodas uz olimpiskajām spēlēm. Ne visi saprot, cik sarežģīta ir šāda situācija," norādīja "ES Sportisti" ģenerālsekretāre.

Tomčika centās lobēt, lai SOK mīkstinātu savus noteikumus par politisku viedokļu paušanu OS spēļu laikā, kas jau nedaudz bija atviegloti Tokijas spēlēs. "Sportisti nevēlas tikt izmantoti propagandā, lai ar viņu tēlu tiktu stiprināts OS rīkotājvalsts reputāciju, ja viņi paši to nevēlas vai iebilst."

Ironiskā kārtā Tokijas spēlēs tieši Ķīnas sportistu sakarā nācās piesaukt SOK noteikumus par politiskajiem žestiem, jo divi Ķīnas riteņbraucēji uz apbalvošanas ceremoniju ieradās ar piespraudēm, uz kurām bja attēlots valsts bijušā vadītāja Mao Dzeduna portrets. Viņi tika brīdināti, taču citas sankcijas piespriestas netika.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...

  -2 [+] [-]

, 2021-09-04 15:33, pirms 3 gadiem
Nevajag tikai atbalstīt ASV Propagandu un Melus pret Ķīnu!
Dariet savu sportu un neiesaistieties politikā!

Ja sportisti atteiksies piedalīties - viņi ar savu tēlu tikai stiprinās ASV demogoģiskos apmelojumus un propagandu pret Ķīnu!

Nost ar pasaules policistu imperialismu!

     [+] [-]

, 2021-09-04 16:48, pirms 3 gadiem
Tagad jau par vēlu. Bet vispār, protams, Ķīnai spēles rīkot atļaut nevajadzēja. Gan politisku , gan ekonomisku apsvērumu dēļ- lielākā daļa iedzīvotāju dzīvo nabadzībā, bet valsts tērē līdzekļus Olimpiādes rīkošanai....

     [+] [-]

, 2021-09-06 09:47, pirms 3 gadiem
FinnHarp rakstīja: Tagad jau par vēlu. Bet vispār, protams, Ķīnai spēles rīkot atļaut nevajadzēja. Gan politisku , gan ekonomisku apsvērumu dēļ- lielākā daļa iedzīvotāju dzīvo nabadzībā, bet valsts tērē līdzekļus Olimpiādes rīkošanai....
Ķīnā ir bagāti cilvēki! Nabadzība ir uzvarēta, atšķirībā no ASV bomžu karaļvalsts!