Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

''Tour de ski'' pirms pēdējā posma intriga palikusi tikai sievietēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Tour de ski'' pirms pēdējā posma intriga palikusi tikai sievietēm
J.H.Klēbo 2019.gadā slēpo pretī pirmajai uzvarai tūrē. Rītdien viņš var tikt pie otrās kopvērtējuma uzvaras. Foto: olympics.com

Pirms pēdējā posma “Tour de ski” pārliecinoši vadībā atrodas norvēģis Johannes Hesflots Klēbo un krieviete Natālija Ņeprajeva. Neskatoties uz to, intriga par uzvarētāju sieviešu konkurencē tomēr vēl palikusi.

Vīriešu konkurencē Johannesam Klēbo, kurš līdzšinējos piecos posmos ir izcīnījis četras uzvaras (vienīgo reizi neesot pirmajam otrajā posmā 10km klasikā ar intervāla startu, ieņemot 4.vietu – aut.piez.), ir ļoti labas izredzes tikt pie otrā tūres titula. Viņa pārsvars pār pēdējo divu gadu uzvarētāju Aleksandru Boļšunovu ir precīzi divas minūtes. Šādu atstarpi nav reāli atvinnēt, ja nu vienīgi, kas ļoti nelāgs atgadās ar pasaules vadošo slēpotāju.

Klēbo līdz šim nav bijis nasks “kāpējs”. Pērn viņš nepiedalījās, bet 2020. un 2019.gadā viņš Boļšunovam pēdējā posmā pret kalnu zaudēja attiecīgi 1:10 un 0:17, taču tagad starpība ir divas minūtes. Šiem abiem tad visticamāk arī vajadzētu aizņemt pirmās divas vietas. Maz ticams, ka trešo vietu nosargās Īvo Niskanens, kurš nav iecienījis pabeigt “Tour de ski”. Somam šī būs tikai otrā reize karjerā pret kalnu slēpošanas kalnu, vienīgajā reizē pirms diviem gadiem uzrādot 27.laiku ap divām minūtēm aiz labākajiem.

Sievietēm gan saglabājas intriga. Ņeprajeva ir parādījusi, ka ir ļoti labā formā, bet viņa nav no pašām labākajām “kāpējām”. Pērn viņa finišēja tieši aiz fenomenālo 10.vietu izcīnījušās Latvijas labākās slēpotājas Patrīcijas Eidukas. Šobrīd kopvērtējumā aiz Ņeprajevas otrā ar 1:12 deficītu ir Eba Andersone. Un tieši zviedriete bija tā, kas pērn pirmā šķērsoja finiša līniju Alpe Cermis kalnā, apsteidzot krievieti par 1:40. Līdz ar to uzvarētājas liktenis vēl nav izšķirts.

Turklāt pagājušā gadā amerikāniete Džesika Diginsa, kura šobrīd atpaliek 1:42, Ņeprajevu apsteidza par pusotru minūti. Ne vienmēr, bet ar labiem rezultātiem kāpumā ir izcēlusies Heidi Venga, bet arī viņai līdzīgi kā Diginsai jāatspēlē samērā daudz – 1:40. Ja atskaita pagājušo gadu, tad arī somiete Krista Permekoski ir bijusi laba pēdējā etapā. Reizēm arī viņas tautiete Kertu Niskanena, kura ir tikai divas sekundes aiz Permekoski, ir bijusi gana naska “kāpēja”. Tā kā rītdien sievietēm vajadzētu būt intriģējošai sacensībai.

Jāatgādina, ka Ņeprajeva 2020.gadā pēdējā posmā parādīja ļoti labu sniegumu (4.laiks), un ja krieviete ko līdzīgu atkārtos rītdien, tad pārējām būs ļoti sarežģīti. Turklāt pēdējos gados ir nevis iedzīšana, bet ieviests masu starts, kas šajā gadījumā par labu nāk Ņeprajevai.

Tour de ski kopvērtējums sievietēm pirms pēdējā posma

V.SportisteValstsRezultāts
1.Natālija ŅeprajevaKrievija1:23:25
2.Eba AndersoneZviedrija+1:12
3.Kertu NiskanenaSomija+1:19
4.Krista PermekoskiSomija+1:21
5.Heidi VengaNorvēģija+1:40
6.Džesika DiginsaASV+1:42
7.Tatjana SorinaKrievija+1:42

Tour de ski kopvērtējums vīriešiem pirms pēdējā posma

V.SportistsValstsRezultāts
1.Johannes Hesflots KlēboNorvēģija1:52.39
2.Aleksandrs BoļšunovsKrievija+2:00
3.Īvo NiskanensSomija+2:49
4.Ēriks ValnessNorvēģija+3:04
5.Pols GulbergsNorvēģija+3:09
6.Ivans JakimuškinsKrievija+3:53

  -1 [+] [-]

, 2022-01-04 11:02, pirms 3 gadiem
Pēc Boļšunova pagājušās sezonas izdarībām viņš joprojām ir svinārs!

  -1 [+] [-]

, 2022-01-04 11:47, pirms 3 gadiem
Liekas, ka nākamie norvēģi labi kāpj. Boļšunovam toč 2.vieta vēl nav garantēta. Masu startā līderiem gan vieglāk atsēdēt, ar handikapu tā nevar prognozēt konkurentu tempu.

     [+] [-]

, 2022-01-04 12:08, pirms 3 gadiem
Interesanti, kāds iemesls tam, ka no iedzīšanas ir pāriets uz masu startu? Kkā nebiju pat piefiksējusi, ka visi ies kopā šoreiz, tas tiešām atņem zināmu intrigu visam pasākumam, manuprāt.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-04 12:33, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Interesanti, kāds iemesls tam, ka no iedzīšanas ir pāriets uz masu startu? Kkā nebiju pat piefiksējusi, ka visi ies kopā šoreiz, tas tiešām atņem zināmu intrigu visam pasākumam, manuprāt.
Ja nekļūdos, tad jau trešo Tour de Ski pēc kārtas ir masu starts pēdējā posmā.

     [+] [-]

, 2022-01-04 12:39, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ja nekļūdos, tad jau trešo Tour de Ski pēc kārtas ir masu starts pēdējā posmā.
nestrīdos, šogad vispār pirmo gadu tā nopietnāk un mērķtiecīgi sekoju līdz cross-country, pagāšgad pieslēdzos, kad nejauši trāpīju un konkrēti šim posmam, kad kāpa jau kalnā un sapratu, ka notiek iedzīšana. ar tādu pilnīgu pārliecību, ka tā tas vienmēr ir arī dzīvoju. tagad kkāda zināma vilšanās, uzzinot neilgi pirms starta, ka būs masu starts

     [+] [-]

, 2022-01-04 13:47, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Interesanti, kāds iemesls tam, ka no iedzīšanas ir pāriets uz masu startu? Kkā nebiju pat piefiksējusi, ka visi ies kopā šoreiz, tas tiešām atņem zināmu intrigu visam pasākumam, manuprāt.
Kurdjukovs teica, ka tādēļ, lai vieglāk būtu noteikt pēdējā posma uzvarētāju un nebūtu tik daudz jārēķina