Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlinga duets piedzīvo divus zaudējumus pasaules čempionāta kvalifikācijā

Agris Suveizda

Latvijas kērlinga duets piedzīvo divus zaudējumus pasaules čempionāta kvalifikācijā
Santa Blumberga-Bērziņa, Andris Bremanis. Foto: Linda Mangale

LETA. Latvijas duets Santa Blumberga-Bērziņa un Andris Bremanis svētdien Skotijā piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionāta kērlingā pāriem kvalifikācijas otrajā un trešajā spēlē.

Blumberga-Bērziņa un Bremanis ar rezultātu 5:8 piekāpās Īrijai. Pēc sešiem endiem rezultāts bija neizšķirts 5:5, bet nākamajos divos punktus guva tikai pretinieki. Savukārt savā dienas otrajā mačā Latvijas duets ar 0:12 atzina Vācijas pārākumu.

Sestdien latvieši pirmajā spēlē ar rezultātu 9:8 uzvarēja Ukrainu. Latvijas kērlingisti ar vienu uzvaru trīs spēlēs A grupā atrodas piektajā pozīcijā. Pasaules čempionāta kvalifikācijas turpinājumā Latvijas duets pirmdien spēlēs ar Kirgizstānu, bet otrdien tiksies ar Indiju un Taivānu.

Turnīrā noskaidros tās četras valstis, kuras pievienosies Skotijai, Šveicei, Norvēģijai, Kanādai, Zviedrijai, Itālijai, ASV, Japānai, Austrālijai, Dānijai, Čehijai, Igaunijai, Korejai, Spānijai, Nīderlandei un Turcijai pasaules čempionātā, kas 2024. gadā no 20. līdz 27. aprīļa norisināsies Estešundā, Zviedrijā.

Kopumā par šīm četrām ceļazīmēm sacentīsies 26 valstu izlases, kuras sadalītas četrās grupās - divās pa septiņām un divās pa sešām komandām. Vispirms tiks izspēlēts apļa turnīrs, pēc kura katras grupas divi labākie pāri turpinās cīņu "play-off" kārtā.
Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-12-03 16:44, pirms 5 mēnešiem
Kāpēc par kērlingu vairs neraksta Mangale? Labi un informatīvi raksti viņai.