Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ņeprajeva uzvar otro posmu pēc kārtas "Tour de ski"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ņeprajeva uzvar otro posmu pēc kārtas "Tour de ski"
Natālija Ņeprajeva. Foto: Fischersports.

Prestižā distanču slēpošanas seriāla “Tour de ski” piektajā posmā Valdifiemmi (Itālija) 10km klasiskā stila distancē ar masu startu sievietēm pirmā finišēja krieviete Natālija Ņeprajeva, izcīnot pirmo vietu otro posmu pēc kārtas.

Vakar, kad bija otrā brīvdiena, tūre dalībnieki un dalībnieces no Vācijas pilsētas Oberstdorfas pārbrauca uz Itāliju, jo Valdifiemmi ielejā tradicionāli ir “Tour de ski” noslēdzošie posmi. Šodien tūre turpinājās ar priekšpēdējo piekto posmu, slēpotājām otro reizi tūres laikā sacenšoties klasiskā stila distancē, tikai šoreiz ne ar intervāla startu, bet ar kopējo. Šodien arī laika apstākļi bija krietni labāki, nekā pirmajā reizē, kad pamatīgi sniga.

Šodienas posms bija pirmais, kur nebija pārstāvēta Latvija, jo jau ziņojām, ka Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka saskaņā ar sākotnēju plānu ir nolēmusi neturpināt šī gada “Tour de ski”, lai varētu labāk sagatavoties olimpiskajām spēlēm Pekinā. Arī vairākas citas slēpotājas ir nolēmušas pabeigt tūri, jo dalībnieču skaits ir krasi krities – no sākotnēji pāri par 80 dalībniecēm ir palikušas 52. Liela daļa no izstājušajām ir sprinteres, jo abi tūrē paredzētie sprinti jau ir aiz muguras.

"Tour de ski" līdere Natālija Ņeprajeva uzvarēja sestdien sprintā, atnesot Krievijai pirmo uzvaru šī gada tūrē. Šodien viņa atkal bija nepārspēta, nodemonstrējot lielāko ātrumu pēdējā kilometrā sešu slēpotāju līderu grupiņā, kas bija izveidojusies pusdistancē. Ņeprajeva kļuva par vienīgo slēpotāju, kurai abas reizes šī gada “Tour de ski” 10km klasikā izdevās tikt trijniekā. Otro vietu ieguva un otro godalgu šajā sezonā nopelnīja norvēģiete Heidi Venga, kura finišēja trešajā vietā novembra beigās iedzīšanā Rukā.

Tikmēr ne tikai pirmo godalgu šajā tūrē, bet arī sezonā nopelnīja somiete Krista Permekoski, kura tūres otrajā posmā 10km klasikā ieguva 4.vietu. Somiete pēdējo reizi trijniekā bija tikusi pirms 22 mēnešiem. Viņas tautiete un tūres pirmās 10km distances klasikā uzvarētāja Kertu Niskanena šoreiz palika 7.vietā. Pagājušā gada "Tour de ski" uzvarētāja un viena no pretendentēm uz uzvaru arī šogad - Džesika Diginsa - finišēja vien 13.vietā, zaudējot Ņeprajeva gandrīz minūti un sarežģījot savas izredzes atkārtot pērnā gaga panākumu.

Tour de ski 5.posms, 10km klasiskajā stilā ar masu startu sievietēm, Valdifiemmi (Itālija), 52 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Natālija ŅeprajevaKrievija29:51.3
2.Heidi VengaNorvēģija+3.7
3.Krista PermekoskiSomija+4.8
4.Eba AndersoneZviedrija+7.5
5.Katarina HennigaVācija+10.9
6.Terēza ŠtadlobereAustrija+14.3

Tour de ski kopvērtējums sievietēm pēc pieciem posmiem

V.SportisteValstsRezultāts
1.Natālija ŅeprajevaKrievija1:23:25
2.Eba AndersoneZviedrija+1:12
3.Kertu NiskanenaSomija+1:19
3.Krista PermekoskiSomija+1:21
5.Heidi VengaNorvēģija+1:40
6.Džesika DiginsaASV+1:42
7.Tatjana SorinaKrievija+1:42

  -3 [+] [-]

, 2022-01-03 14:44, pirms 3 gadiem
Zaraza!

     [+] [-]

, 2022-01-03 15:26, pirms 3 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Zaraza!
Vēl jau nekas nav zvanīts!

     [+] [-]

, 2022-01-03 15:55, pirms 3 gadiem
Vispār jau pareizi ir Ņeprjajeva.