Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Ar Egleskalnu sastāvā volejbola izlase sāk gatavoties EČ kvalifikācijai

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ar Egleskalnu sastāvā volejbola izlase sāk gatavoties EČ kvalifikācijai
Hermans Egleskalns. Foto: LVF

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē, ka vīriešu izlase 16 spēlētāju sastāvā sākusi gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai, kas plānota augustā. Sastāvā iekļauts viens no pēdējo gadu līderiem Hermans Egleskalns, kurš atguvies no ceļgala savainojuma.

Šodien treniņu Latvijas izlase aizvadīja 16 volejbolistu sastāvā, bet nākamajās dienās tai pievienosies arī Kristaps Šmits. Uzaicināto spēlētāju sarakstā ir cēlāji Edvīns Skrūders un Deniss Petrovs, diagonālie spēlētāji Hermans Egleskalns, Kristaps Platačs, Kristers Dardzāns un Renārs Jansons, otrā tempa spēlētāji Kristaps Šmits, Atvars Ozoliņš, Romāns Saušs, Jānis Medenis un Miks Ramanis, pirmā tempa spēlētāji Oļegs Klopovs, Vladislavs Blumbergs, Toms Švans un Gustavs Freimanis, kā arī “libero” Patriks Pinka un Kaspars Kronbergs.

Galvenajam trenerim Mihalam Gogolam izlasē palīdz Austris Štāls, kā arī divi Polijas treneri – statistiķis Adams Toločko un fiziskās sagatavotības treneris Andržejs Zahorskis. Tāpat kā Štāls, ar izlasi iepriekš ir strādājusi arī ārste Lolita Kalniņa-Havraneka. Savukārt par fizioterapiju turpina šosezon rūpēties “Veselības Vēstniecības” speciālisti – Kristaps Blitsons, Agate Pelnēna un Mārtiņš Kacens.

Pirmās dienas treniņš bija kā iekustēšanās pēc pārtraukuma, pārsvarā strādājot svaru zālē, bet nedaudz darbojoties arī ar bumbām. Vakara treniņā visi volejbolisti strādās spēļu zālē. "Šobrīd lēnām uzsākam treniņnometni, lai tiktu atpakaļ fiziskajā un volejbola formā. Mūsu rindās ir 16 spēlētāji, un Šmits pievienosies nedaudz vēlāk. Visi ir svaigi un fiziski izskatās labi. Salīdzinot ar Eiropas Zelta līgas mačiem, klāt nākuši Hermans Egleskalns un Miks Jānis Ramanis. Mums ir daudz atbilžu pēc Eiropas Zelta līgas. Tāpat esam veikuši lielu analīzes darbu. Ir redzams, kur esam kļuvuši labāki un kur mums jākļūst labākiem,” pēc pirmā treniņa teica treneris Mihals Gogols.

"Tās ir labas vienības," par pretiniekiem kvalifikācijas grupā saka Gogols. "Mēs neesam laimīgi nokļūt šajā grupā. Somija ir komanda, kas piedalās gandrīz katrās lielajās sacensībās. Viņiem ir vairāki lieliski spēlētāji. Laba komanda ar pieredzes un jauno spēlētāju apvienojumu. Uzskatu, ka tā ir labākā mūsu grupas komanda. Austrijai ir daudz individuāli spēcīgu volejbolistu, sākot ar Aleksandru Bergeru. Uzskatu, ka šī grupa ir liels nezināmais. Katrā spēlē būs liela cīņa, un katrs var uzvarēt katru.”

“Celis jūtas ļoti labi. Latvijas Volejbola federācija palīdzēja ar ārstēšanu, ar injekcijām. Nevajadzēja neko operēt. No janvāra volejbolu neesmu spēlējis, bija laiks attapties un atgūt savu normālo stāvokli. Esmu sailgojies pēc volejbola. Ir pozitīvs noskaņojums. Divi gadi bez pauzēm un maiņām bija nospēlēti,” veselību kārtībā pēc izlaistās pussezonas Grieķijas klubā Pirejas “Olympiacos” savedis ir viens no izlases pieredzējušiem vīriem Hermans Egleskalns.

"Ar Gogolu runāju, ka man jābūt gatavam iet laukumā svarīgos spēles brīžos un jāpalīdz komandai ar savu pieredzi un psiholoģiski. Atmosfēra komandā ir laba. Kā Mihals teica, Austrija pēdējos gadus spēlē tikai ar jauniešiem, bet ir viņiem arī labi spēlētāji. Domāju, ka viņi ir mūsu galvenie konkurenti, un, kā treneris teica, pirmā spēle ļoti daudz ko izšķirs. Ar somiem arī varam pacīnīties. Eiropas Sudraba līgā viņi nebija galvas tiesu pārāki. Galvenais ir pašiem būt labā formā, labā noskaņojumā, ne pārāk nogurušiem, tad būs labi,'' turpināja pēdējo gadu izlases līderis.

Latvijas vīriešu izlase Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā startēs B grupā kopā ar Austrijas un Somijas valstsvienībām.

Latvijas izlases spēļu kalendārs:

DatumsSpēle
03.08.Austrija – Latvija
06.08.Latvija – Somija (Valmieras Olimpiskais centrs)
17.08.Somija – Latvija
21.08.Latvija – Austrija (Zemgales Olimpiskais centrs)

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija