Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Plāno piešķirt 80 040 eiro U20 izlases volejbolistu dalībai EČ finālturnīrā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Plāno piešķirt 80 040 eiro U20 izlases volejbolistu dalībai EČ finālturnīrā
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

LETA. Valdība varētu piešķirt 80 040 eiro, lai segtu izdevumus, saistītus ar Latvijas U20 vīriešu volejbola valstsvienības sagatavošanos un dalību šī gada Eiropas U20 meistarsacīkšu finālturnīrā volejbolā, liecina rīkojuma projekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sadalot dotāciju sporta organizāciju, programmu un pasākumu atbalstam, IZM šogad Latvijas Volejbola federācijai (LVF) piešķīra 576 402 eiro, tai skaitā, lai nodrošinātu volejbola jauniešu, junioru un pieaugušo valsts izlašu sagatavošanos un piedalīšanos Eiropas un pasaules čempionātu atlases turnīros un finālsacensībās.

Vienlaikus, kā apgalvo LVF, ar tās rīcībā esošiem finanšu līdzekļiem nepietiek, lai nodrošinātu visu vecuma volejbola izlašu darbību šogad. Turklāt starp IZM un LVF noslēgtajā sadarbības līgumā netika iekļauta Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlases iekļūšana čempionāta finālturnīrā, jo to nevarēja prognozēt.

Sacensības notiks no 26. augusta līdz 7. septembrim Serbijā. Latvijas U20 vīriešu volejbola izlase čempionāta finālturnīrā iekļuvusi pirmo reizi pēc 20 gadu pārtraukuma.

Pēc LVF aplēsēm, Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlases sagatavošanās un dalība čempionātā izmaksās kopumā 119 680 eiro. No tiem 39 640 eiro segs LVF piesaistītais līdzfinansējums.