Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 volejbolistes EČ kvalifikācijas spēlē trīs setos zaudē Ukrainai

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas U18 volejbolistes EČ kvalifikācijas spēlē trīs setos zaudē Ukrainai
U18 volejbolistes. Foto: LVF

LETA. Latvijas U-18 sieviešu volejbola izlase ceturtdien Daugavpilī Eiropas U-18 meistarsacīkšu kvalifikācijas pirmā posma trešajā spēlē trīs setos zaudēja Ukrainai.

Latvijas volejbolistes zaudēja ar rezultātu 0-3 (15:25, 18:25, 20:25).

Pa sešiem punktiem Latvijas izlasē guva Beāte Runce un Rūta Putene, bet pa pieciem bija Karmenai Strukai un Martai Ginterei, kuras attiecīgi divas un trīs reizes izcēlās blokā. Ukrainietēm pa 12 punktiem bija Annai Marijai Hošilikai, kura izpildīja trīs "eisus", un Kirai Lisovai, kura piecus punktus guva blokā.

Ukrainietes labi servēja, šajā spēles elementā sakrājot 11 punktus, kamēr Latvijai bija tikai divi "eisi". Viešņas bija pārākas arī blokā (10:7) un uzbrukumā (32:22) gūtajos punktos.

"Spēle bija apmēram tāda, ko gaidījām. Cerējām, ka nospēlēsim labāk un kādu setu vinnēsim, taču šodien mēs to nevarējām," komandas treneri Milanu Bratiču citē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Treneris uzskata, ka izšķirošais ceturtdienas spēlē bija tas, ka Latvijas volejbolistes pārāk maz riskēja, taču viņš atzīst arī to, ka gandrīz visu laiku vadībā bija pretinieces un tāpēc tieši ukrainietes varēja atļauties riskēt vairāk.

"Varbūt meitenes vienkārši nedaudz nobijās no spēcīgajām pretiniecēm un par daudz viņas respektēja. Tā, man liekas, bija šī mača atslēga," par cīņu saka Bratičs.

Viņš uzsver, ka dažos spēles elementos viņš ar komandas sniegumu ir apmierināts, taču domā, ka izlases var spēlēt krietni labāk.

Turklāt Ukraina apturēja Latvijas izlases pirmā tempa spēlētājas, kuras pēdējās divās spēlēs bija labākās komandā.

"Igaunijai ir ļoti laba komanda. Igaunietes arī kvalificējās šā gada Eiropas U-17 čempionāta finālturnīram, un Serbijā viņas grupā tikai ar 2-3 zaudēja mājiniecēm," par piektdienas pretiniecēm igaunietēm saka treneris, uzsverot, ka Igaunijas volejbolistes arī taktiski spēlē labi un var piemēroties jebkādam pretinieču spēles stilam.

"Viņas spēlē ļoti gudri, iespējams, arī tāpēc, ka ir bijušas ilgāk kopā nekā Latvijas volejbolistes," par nākamajām pretiniecēm igaunietēm saka Bratičs.

"Ja skatāmies uz papīra un ņemam vērā, ka viņas vasarā ir spēlējušas finālturnīrā, aprīlī kvalifikācijas turnīrā ar 3-2 ir pieveikušas šo Ukrainas izlasi, tad es teiktu ka igaunietes ir favorītes," par spēku samēriem saka Bratičs, piebilstot, ka viņš uzskata, ka Latvija ir vismaz līdzvērtīga komanda Igaunijai.

"Viss ir atkarīgs no pašiem. Ja spēlēsim, kā varam, varam cīnīties ar visām komandām. Un, ja spēlējam slikti, protams, uzvarēt nevaram. Tāpēc vairāk jāfokusējas uz savu spēli," saka treneris.

Pārējās dienas spēlēs Gruzija ar 3-2 (27:25, 25:20, 17:25, 13:25, 15:8) uzvarēja Igauniju, bet Lietuva ar 3-0 (25:7, 25:14, 25:13) sagrāva Azerbaidžānu.

Līdere ar desmit punktiem četrās spēlēs ir Ukraina, tālāk ar astoņiem, septiņiem un sešiem punktiem ir Polija, Igaunija un Lietuva, polietēm un latvietēm aizvadot pa trīs mačiem. Trīs punktus trīs spēlēs guvusi Lietuva, divus trīs mačos Gruzija, bet Azerbaidžāna četros aizvadītajos dueļos ir bez punktiem.

Turnīra ievadā latvietes ar 3-0 (25:14, 25:6, 25:9) sagrāva Azerbaidžānu, bet otrajā spēlē ar 3-1 (28:26, 25:18, 16:25, 25:18) uzvarēja Gruziju.

Piektdien latvietes plkst.16 tiksies ar Igauniju, sestdien - ar Lietuvu un svētdien - ar Poliju.

Septiņu valstu komandas Daugavpilī cīnās arī par Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta medaļām.

Uzvarētāja bez EEVZA zelta medaļām iegūs arī ceļazīmi uz 2024.gada Eiropas U-18 čempionāta finālturnīru.

Bratičam izlasē palīdz trenere Inga Ikauniece un statistiķis Vladimirs Visockis.

No EEVZA čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā iekļūs otrās līdz piektās vietas ieguvējas.

Kvalifikācijas turnīrs EEVZA čempionāta ietvaros notiek no 20. līdz 26.novembrim.

Spēles tiešraidē ir vērojamas "YouTube" kontā "Volejbols Latvija", bet ieeja uz spēlēm ir bez maksas.

Kvalifikācijas otrās kārtas turnīri notiks no 11. līdz 14.aprīlim, bet finālturnīrs no 2024.gada 1. līdz 13.jūlijam norisināsies Grieķijā un Kiprā.

Latvijas U18 valstsvienības sastāvs:

"libero" - Nikola Bezpavlaja (RVS), Kristiāna Muižarāja (Kuldīgas Novada sporta skola);
otrā tempa spēlētājas - Linda Račiņa, Beāte Runce (abas - Jūrmalas Sporta skola), Rūta Putene, Šarlote Šlitere, Megija Rumaka (visas - RVS), Karlīna Kazāka, Agnese Grīnberga (abas - Jelgavas Novada sporta centrs);
pirmā tempa spēlētājas - Marta Gintere (RVS), Karmena Struka (Murjāņu Sporta ģimnāzija);
diagonālā spēlētāja - Katrīna Zariņa (RVS);
cēlājas - Elizabete Barone (RVS/Murjāņu Sporta ģimnāzija), Alise Bogdane (Liepājas Sporta spēļu skola).

Izmantotie resursi:
LETA