Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlase sāk gatavošanos EČ finālturnīram

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlase sāk gatavošanos EČ finālturnīram
Foto: LVF

Pirmdien kopā sanāca Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 izlase, lai sāktu gatavoties Eiropas meistarsacīkšu finālturnīram, kas notiks augusta beigās un septembra sākumā.

Kandidātu sarakstā ir iekļauti 18 spēlētāji.

“Ir daudz neskaidrību gan sastāva, gan pārbaudes spēļu jomā. Gustavs Auziņš mums pievienosies pēc Eiropas U-20 čempionāta pludmales volejbolā, bet Kristianam Fokerotam, kurš ir gatavs spēlēt U-20 izlasē, pagaidām nav skaidrības par startu kopā ar Mārtiņu Pļaviņu Eiropas meistarsacīkstēs pludmales volejbolā Nīderlandē. Viņš, visvēlākais, var atbrīvoties 18. augustā. Armands Rokjāns pirmo un otro nedēļu būs kopā ar pieaugušo izlasi, bet sastāvā nebūs pludmales volejbolisti Matīss Šalkovskis un Kārlis Jaundžeikars,” stāsta izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans. “

Jūlija otrajā nedēļā izlases spēlētāji jau piecas dienas trenējās ne pašā spēcīgākajā sastāvā, taču tika pārbaudīti vēl vairāki citi spēlētāji.

“Mēs “lūšos” trenējamies visu vasaru, citi spēlē pludmales volejbolu. Visi ir nodarbināti, bet kopā savāksimies tikai pirmdien. 3. augustā braucam uz Itāliju, kur aizvadīsim arī 3-4 spēles ar Itālijas U-20 izlasi, mājās atgriežoties 10. augustā. Pārējo laiku gatavosimies Jēkabpilī,” gatavošanās plānu ieskicē Obrumans, piebilstot, ka vēl nav skaidrības ar pārbaudes spēlēm, jo augusta vidū ieplānoti mači ar Somijas vienaudžiem nenotiks. Tiek mēģināts atrast aizstājējus somiem, kā arī norit sarunas par kādas pārbaudes spēles aizvadīšanu ar Latvijas pieaugušo izlasi, kas treniņus sāka 8. jūlijā.

25. augustā tiek plānots Jelgavā noskatīties Latvijas pieaugušo izlases spēli ar Slovākiju Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, pēc tās kopā ar Rokjānu un izlases statistiķi Aivi Kokinu vakarā lidojot uz Serbiju.

Finālturnīrs Grieķijā un Serbijā notiks no 26. augusta līdz 7. septembrim.

Latvijas U-20 izlase grupā Serbijas pilsētā Vrnjačka Banjā spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, komandām izspēlējot riņķa turnīru un divām labākajām iekļūstot pusfinālā. Savukārt sešas labākās čempionāta komandas nodrošinās vietu pasaules meistarsacīkstēs.

Mārcim Obrumanam izlasē palīdz Ģirts Mārtiņsons, statistiķis Aivis Kokins un fizioterapeite Līze Kurakina.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā Polijā Latvijas juniori ieņēma trešo vietu, bet otrajā kārtā Daugavpilī uzvarēja Slovākiju, Horvātiju un Vāciju, pēc 20 gadu pārtraukuma junioriem iekļūstot Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvijas U20 izlases kandidātu saraksts

VārdsDz. gadsSporta skola/klubsPozīcija
Ralfs Kļaviņš2005Rīgas VS/VK ”Jēkabpils Lūši”cēlājs
Markuss Vensbergs2007Murjāņu SĢ/VK “Piejūra”/Rīgas VScēlājs
Ivans Rustkovs2005Daugavpils BJSS/”Ezerzeme”/DUcēlājs
Ralfs Andrejevs2007Murjāņu SĢ/VK “Piejūra”/Rīgas VS“libero”
Leo Aleksandrs Štolcs2005Minusas VS/VK “Jēkabpils Lūši”2.temps
Armands Rokjāns2005Daugavpils BJSS2.temps
Sandis Cimotišs2005Daugavpils BJSS/”Ezerzeme”/DU2.temps
Emīls Ieviņš2008Jēkabpils Sporta skola2.temps
Rainers Veips2008Jēkabpils Sp.sk./VK “Jēkabpils Lūši”2.temps
Marats Selivanovs2005Rīgas VS/VK “Jēkabpils Lūši”1.temps
Ņikita Dimitrijevs2006Daugavpils BJSS/VK “Augšdaugava”1.temps
Renārs Vinšteins2006Minusas VS/RTU/”Robežsardze”1.temps
Daņila Mironovs2005Daugavpils BJSS/VK “Augšdaugava”1.temps
Eduards Dūdens2007Murjāņu SĢ/VK “Piejūra”/Rīgas VS1.temps/2.temps
Kristers Landzāns2005Jēkabpils Sp.sk./VK “Jēkabpils Lūši”diagonāle
Indars Asars2006Murjāņu SĢ/VK “Piejūra”diagonāle
Kristians Fokerots2005Bez kluba2.temps
Gustavs Auziņš2005RTU/”Robežsardze”2.temps/”libero”

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija