Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Sieviešu volejbola izlases galvenais treneris Kaprioti strādās arī par LVF sporta direktoru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Sieviešu volejbola izlases galvenais treneris Kaprioti strādās arī par LVF sporta direktoru
Daniele Kaprioti. Foto: CEV

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlases galvenais treneris Daniēle Mario Kaprioti ir uzsācis darbu kā Latvijas Volejbola federācijas (LVF) sporta direktors, lielāko uzmanību pievēršot Latvijas volejbola piramīdai un jauniešu izlasēm, informē LVF.

Kaprioti ar Latvijas sieviešu izlasi strādā jau divus gadus, piedaloties arī jauniešu izlašu trenēšanā, bet 2022./2023.gada sezonā viņš trenēja arī RVS/LU komandu.

"Motivācija ir vienkārša. Es ticu šai zemei. Tā ir volejbola valsts. Tas ir potenciāls, ko volejbolisti apliecina joprojām un volejbolistes demonstrēja ilgus gadus," par motivāciju uzņemties sporta direktora lomu stāstīja Kaprioti.

"Pēdējos divos gados esmu iedziļinājies Latvijas volejbola ģimenē, un tā bija lieliska federācijas ideja. Ir skaidrs, ka te ir milzīgs potenciāls. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka mēs varam būt konkurētspējīgi, ka mēs varam sagatavot labus spēlētājus, ka ar savām idejām varam bagātināt viens otru," turpināja Kaprioti.

Viņš Latvijā saskata arī daudz lielisku treneru un virzītājspēku. Kaprioti ieskatā, šeit ir daudz profesionālu treneri.

"Man ir skaidra vīzija, ka, par pamatu ņemot to, ko Latvija volejbolā ir izdarījusi līdz šim, ar pieredzes apmaiņu volejbola domāšanā, volejbola mācīšanā un strādāšanā volejbola procesā mūsu eksperiments patiešām var nostrādāt, un tiks sperts solis uz priekšu. Sievietēm tā varētu būt tikšana Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet vīriešiem tā būtu iesāktā turpināšana, turpinot profesionālu pieeju," savu pārliecību skaidroja treneris.

Kaprioti arī atzīmēja, ka Latvijā ir daudz talantu dažādās volejbola jomās, un viņa pamatuzdevums ir panākt, lai visi šie talanti strādā kopā tik cieši, cik vien tas ir iespējams.

"Veidot komandu, kurā ciešā sadarbībā notiek darbs ar treniņu procesu, čempionātu norisi un sporta skolām," par nepieciešamību strādāt kopā sacīja Kaprioti. "Idejas būtība ir strādāt kopā, paaugstināt līmeni, nezaudēt talantus, kā arī iemācīt talantiem strādāt kopā."

Sporta direktora amata izveidošanai ir trīs galvenie mērķi, skaidroja LVF valdes loceklis Arturs Vitkovskis.

"Pirmais ir LVF vadlīniju izveide volejbolistu apmācības procesa izveidei, pēc kurām treneri varēs vadīties darbā ar jauniešiem. Otrs mērķis ir sistemātisks darbs Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasē - sistēmas izveidošana, spēlētāju monitoringa dienas organizēšana un reģionālo izlašu veidošana. Treškārt, svarīgi ir pārskatīt čempionātu struktūras principus, ņemot vērā citu valstu veiksmīgo pieredzi," stāstīja Vitkovskis

Kaprioti Latvijā strādās visu gadu, taču nebūs saistīts ne ar vienu konkrētu klubu. Viņš regulāri apmeklēs sporta skolas, sekos līdzi treniņu procesam un sniegs savas rekomendācijas treniņdarba uzlabošanai.

Pirmās reģionālās jauno spēlētāju tikšanās, tajās piedaloties arī volejbolistu treneriem, Latvijā notika jau 2022./2023.gada sezonā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-05-23 08:05, pirms 3 nedēļām
Glaimojošas frāzes ,saldi vārdi un opā jau direktors.Gribētos zināt arī šī lēmuma pieņēmēju vārdus, lai zinām kam prasīt atbildību vai paspiest roku, kad treneris atkal būs izdomājis pastrādāt citur.