Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Gogols: "Par nekvalificēšanos EČ ir kauns, taču mana misija vēl nav galā"

Agris Suveizda

Gogols: "Par nekvalificēšanos EČ ir kauns, taču mana misija vēl nav galā"
Galvenais treneris Mihals Gogols un asistents Austris Štāls. Foto: CEV

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valde otrdien lēma, ka vīriešu volejbola izlasi vismaz līdz nākamā gada Eiropas Sudraba līgas turnīra beigām turpinās vadīt Polijas speciālists Mihals Gogols. Pēc Gogola iesniegtās atskaites izvērtēšanas tika lemts par sadarbības turpināšanu, ņemot vērā, ka laiks sevis apliecināšanai kopā ar Latvijas izlasi trenerim bija ļoti īss. Turklāt LVF ir simpātiska trenera jaunā pieeja treniņu un spēļu procesam, sacīts federācijas mājaslapā.

“Kaut gan šovasar nesasniedzām izvirzīto mērķi – iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā, kopumā trenera darbu vērtējam pozitīvi. Mainīt spēles stilu ātri nav iespējams. Tas ir ilgtermiņa process, kas prasa ilgtermiņa uzticību. Jāizdara pareizie secinājumi un jāturpina strādāt,” federācijas mājaslapā valdes lēmumu komentē Latvijas nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis. “Ar treneri esam vienojušies pagarināt līgumu līdz nākamā gada Eiropas Sudraba līgas turnīra beigām. Esam izvirzījuši mērķi – kvalificēties Eiropas Zelta līgas sacensībām, kas nozīmē uzvaru Sudraba līgā. Tas arī būs nākamais atskaites punkts. Ar treneri pārrunājām, ka dosim priekšroku tiem spēlētājiem, kuri sevi labi pierādīs sezonas garumā un būs motivēti sasniegt nosprausto mērķi, jo sagatavošanās nebūs gara.” Tiek plānots treneri piesaistīt arī domu apmaiņas ar jaunatnes treneriem procesam, sniedzot savu skatījumu, kam vajadzētu pievērst vairāk uzmanības Latvijas jauno spēlētāju sagatavošanā. Tāpēc, visticamāk, novembrī tiks organizēts īpašs treneru seminārs.

"Man ir sajūta, ka mana misija nav beigusies, jo valsts izlasē darbs un progress vienmēr ir ilgāks nekā klubā,” par savu motivāciju turpināt trenēt Latvijas izlasi saka Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Mihals Gogols. “Aizvadītajā vasarā mēs Eiropas Zelta līgā cīnījāmies, taču “buksējām”. Dažas komandas, kā Čehija, bija acīmredzami spēcīgākas par mums, pret dažām varējām cīnīties un pat vinnēt, kā tas bija ar Igauniju. Tomēr, protams, tas ir sarežģīti, jo sākumā ir jāapgūst daudz jaunu lietu, jāiemācās jauna spēles sistēma un jāadaptējas jaunam volejbola veidam. Tāpat mums arī trūka daudzu volejbolistu, kad uzsākām Zelta līgas sacensības, bet daži spēlētāji sezonas laikā klubos spēlēja maz. Tāpēc otrā Latvijas izlases sezonas daļa bija daudz labāka,” treneris atskatās uz 2022. gada sezonu.

“Kauns, ka nekvalificējāmies Eiropas čempionāta finālturnīram, taču man šķiet, ka otrajā gatavošanās posmā mēs paveicām lielisku darbu. Es redzēju spēlētāju un komandas progresu. Un domāju, ka labākais šobrīd ir turpināt, jo otro sezonu mēs sāksim no cita atskaites punkta – nav jāmācās jaunas lietas, jo tās jau ir zināmas, nav jāiepazīst volejbolisti, jo viņi jau ir iepazīti, nav jāmācās spēles sistēma, jo tā jau ir zināma,” skaidro Gogols. “Man personīgi ļoti nozīmīgi ir nākamajā sezonā trenēt spēlētājus, kuri ir gatavi spēlēt izlasē un cīnīties par to. Un es vēlos, lai manā rīcībā ir spēlētāji ar labu spēļu pieredzi, lai viņiem ir svarīga loma savos klubos.”

“Tāpēc es ceru, ka spēlētājiem būs neticami laba sezona klubos, mēs Rīgā tiksimies, mums būs lielisks, jauns sākums un mēs cīnīsimies par jauniem mērķiem, lai Latvijas volejbols kotētos augstāk un augstāk. Protams, mums ir jāsper solis atpakaļ, bet ticu, ka pēc tam spersim divus soļus uz priekšu,” ar optimismu uz nākamo sezonu raugās Gogols. Šovasar Latvijas izlase Eiropas Zelta līgas turnīrā, spēlējot ne spēcīgākajā sastāvā, piedzīvoja sešus zaudējumus un nākamsezon spēlēs līgu zemāk – Sudraba līgā. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase divreiz uzvarēja Austriju un divreiz zaudēja Somijai, finālturnīram nekvalificējoties.

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/viriesu-v...

     [+] [-]

, 2022-10-20 17:11, pirms gada
Beidziet, te viss ir vienkārši - ar šādu līmeni, kāds ir izlases spēlētājiem, neviens pasaules treneris neuzrādītu labākus rezultātus... volejbols grimst dziļā bedrē!