Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Levinska: "Zinājām, ka rangā melnkalnietes ir augstāk"

Jānis Celmiņš

Levinska: "Zinājām, ka rangā melnkalnietes ir augstāk"
Latvijas sievieš volejbola izlase. Foto: LVF

Jau vēstīts, ka 2026. gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikāciju ar panākumu sestdienas vakarā iesāka Latvijas sieviešu valstsvienība, Jelgavā ar 3-2 (26:24, 25:19, 24:26, 23:25, 15:9) uzvarēja melnkalnietes. Pēc cīņas iespaidos par paveikto dalījās valstsvienības galvenais treneris Daniēle Mario Kaprioti, kā arī komandas uzbrukuma līdere Marta Kamēlija Levinska.

“Bija redzams, ka abas komandas viena otru ir labi izpētījušas un labi sagatavojušās spēlei. Melnkalne Eiropas valstu rangā mums ir krietni priekšā. Tā ir laba komanda, bet pārsteigumus laukumā nesagādāja. Mums izdevās uzvarēt pirmos divus setus, viņām – nākamos divus. Šajā līmenī, kurā mēs tagad mēģinām ielēkt, tā var notikt. Mūsu komanda labi cīnījās breikpunktu izspēlēs, bet pretinieces – aizsardzībā, abām komandām parādot cīnītāju raksturu,” spēli raksturo Latvijas izlases galvenais treneris Daniēle Mario Kaprioti.

“Mēs ceturtajā setā pierādījām, cik spēcīgi esam pēc zaudētā trešā seta, un uzvarējām. Esmu tik lepns, ka esmu šīs komandas treneris. Tribīnēs mums juta līdzi daudzas jaunas meitenes, un mūsu spēlētājas ir labs piemērs, kam sekot, jo Latvijas izlases volejbolistes ir īstas savas valsts vēstnieces. Diemžēl šogad mūsu spēles ir beigušās, lai arī pašreiz komandas sasniegtais spēles līmenis ir ļoti labs.”

Tā kā Bosnijas un Hercegovinas komanda, kas arī ir šajā grupā, šogad no spēlēm ir atteikusies, Latvijas izlase visticamāk ir tikusi pie divām uzvarām. “Mēs zinām, ka esam uzvarējuši divās spēlēs un gaidām Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) lēmumu,” saka treneris.

“Zinājām, ka rangā melnkalnietes ir augstāk un ir spēlējušas ar labām komandām. Arī Sudraba līgā viņas sevi labi parādīja. Tāpēc zinājām, ka viegla spēle nebūs, un gatavojāmies speciāli viņām – kā viņas sit uzbrukumā, kā spēlē. Viņas nospēlēja tā, kā mēs gaidījām. Pēc otrā seta viņas turpināja cīnīties. Zinājām, ka varam ar viņām spēlēt un uzvarēt. Galvenais mums bija spēlēt savu spēli,” par pretiniecēm pēc spēles teica spēles rezultatīvākā spēlētāja Marta Levinska.

“Panākumu atslēga bija neatlaidība laukumā. Lai arī bija seti, ko zaudējām, mēs turpinājām cīnīties, neko nedevām par velti un cīnījāmies līdz galam. Domāju, ka šis cīņasspars mums palīdzēja arī piektajā setā. Jau bijām uz viļņa ceturtajā setā un uz tā palikām piektajā. Protams, gribējās uzvarēt trijos setos, jo arī trešajā setā bijām vadībā. Varbūt nedaudz atslābinājāmies un sākām pieļaut kļūdas, bet volejbolā tā notiek, un tā ir daļa no spēles. Mūsu atbilde bija turpināšana cīnīties un ticība sev. Komandas enerģija un kaisme spēlēt mums bija lielākas un bija plusiņš, it īpaši spēles beigās.”

Vērtējot savu spēli, Marta teica, ka “kopumā šodien nospēlēju labi. Pretiniecēm bija diezgan labi sakārtots bloks un garas vidējās bloķētājas, taču izdevās gūt punktus arī pēc bloka skārieniem, kā arī diezgan labi nospēlēju aizsardzībā.”

Šoreiz 2026. gada Eiropas čempionāta atlases cikls ir sadalīts divās vasarās. Kvalifikācijas turnīra spēles divos riņķos savā un pretinieču laukumā notiks no 2024. gada 17. līdz 29. augustam un no 2025. gada 9. līdz 17. augustam.

Finālturnīrs ar 24 komandu līdzdalību norisināsies Azerbaidžānā, Čehijā, Turcijā un Zviedrijā.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols

     [+] [-]

, 2024-08-18 11:04, pirms 4 nedēļām
šmeks uz sejas rakstīja: Prieks ka RFS pargaja pāri nodokļu un algu nemaksatajiem Valmierai, katrs viņu zagjis man būs kā svetki kamēr viņi nenokartos saistības ar visiem!
Cerams virslīga dos mēnesi laiku LAI SAMAKSATU VISU, ja ne tad bans līdz sezonas beigām un kamer netiks apmaksāts nepielaist arī pie mazākām līgām.

Kad viss tiks samaksats lai par sodu sāk no 1 līgas.
Ko liec šo pie visiem rakstiem? Šis raksts ir par volejbolu. Futbola raksti ir tie, kuriem priekšpusē ir bildīte ar futbola bumbu. Ja vien, protams, māki abas bumbas atšķirt.