Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Arturu Vitkovski ievēlē Eiropas Volejbola konfederācijas valdē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Arturu Vitkovski ievēlē Eiropas Volejbola konfederācijas valdē
CEV jaunā valde. Foto: CEV

Latvijas Volejbola federācija ziņo, ka notikušajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Ģenerālajā asamblejā par jauno organizācijas prezidentu kļuva horvāts Roko Sikiričs, bet valdē ievēlēja latvieti Arturu Vitkovski, kurš ikdienā ir arī valdes loceklis volejbola federācijā.

Bijušais otrā tempa spēlētājs CEV prezidenta vēlēšanās saņēma 36 no 53 balsīm, nodrošinot vairākumu otrajā kārtā. “Ir liela atbildība vadīt CEV, un es to jūtu nacionālo federāciju, klubu un spēlētāju priekšā. Es no sirds pateicos par jūsu atbalstu un apsolu, ka es darīšu visu iespējamo, kā to darīju visas šīs kampaņas laikā,” pēc iepriekšējā CEV prezidenta Aleksandra Boričiča vadībā paveiktā uzskaitījuma sacīja jaunievēlētais prezidents.

Viņa izvēlētie CEV valdes locekļi – Klodags Niks Kana no Īrijas, Ivans Kneževičs no Serbijas un Leonels Salgeiru no Portugāles – ir gados jauni, taču ar labu pieredzi volejbola pārvaldībā. Priekšlikumu ar pārliecinošu balsu vairākumu ratificēja Ģenerālā asambleja.

Vēl seši CEV valdes locekļi – Ļubomirs Gaņevs (Bulgārija), Gijs Živē (Beļģija), Emma Labradora (Gibraltārs), Mareks Pakosta (Čehija), Eriks Tangijs (Francija) un Arturs Vitkovskis (Latvija) – tika ievēlēti pirmajā balsošanas kārtā. Otrajā kārtā par valdes locekļiem kļuva Eriks Adlers (Dānija), Alisa Česnulevičūte (Lietuva), Mārgareta Anna Fleminga (Skotija), Džalils Džafarovs ( Azerbaidžāna), Petars Jovanovskis (Ziemeļmaķedonija), Mareks Rojko (Slovākija), Metods Roprets (Slovēnija) un Annika Šēberja (Zviedrija).

“Eiropas volejbols bija pelnījis pārmaiņas, un liels prieks, ka biedri pārliecinoši pauda savu nostāju par jaunā kursa uzņemšanu. Patiess prieks par jaunievēlēto CEV prezidentu R. Sikiriču, un liels gods būs strādāt kopā ar viņu vienā komandā. Šī būs komanda, kas nebaidīsies celt galdā gadiem sasāpējušās problēmas, kas skar gan klubus, gan arī federācijas. Paldies Latvijas Volejbola federācijai, personīgi Arnim Tuntem un Egilam Lapsalim, kas mani izvirzīja, lai būtu iespēja kopā ar Eiropas kolēģiem būvēt labāku Eiropas un Latvijas volejbola nākotni,” par ievēlēšanu CEV valdē saka LVF valdes loceklis A. Vitkovskis.

CEV izpildkomitejā darbosies pirmais viceprezidents I. Kneževičs, otrais viceprezidents E. Tangijs, viceprezidents un kasieris G. Živē, viceprezidents, kas atbild par administratīvajām lietām, L. Salgeiru, kā arī viceprezidenti K. Kana, M. Rojko, M. Roprets un A. Šēberja.

Ģenerālā asambleja darbam Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) Izpildkomitejā no 2024. līdz 2028. gadam kopā ar R. Sikiriču no CEV deleģēja M. Flemingu, Ļ. Gaņevu, Gernotu Leitneru no Austrijas, Džulu Mešteru no Serbijas, M. Pakostu, Anī Peitavēnu no Francijas, M. Rojko, L. Salgeiru, kā arī Emma Labradora no Gibraltāra.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija