Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolisti pret pastarīti iekrāj augstvērtīgu punktu attiecību

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas volejbolisti pret pastarīti iekrāj augstvērtīgu punktu attiecību
Latvijas valstsvienības volejbolisti. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Bez pārsteigumiem noritēja 2026. gada Eiropas meistarsacīkšu spēle Kosovas pilsētā Gjilanā, kur Latvijas volejbolisti ar 3-0 (25:14, 25:19, 25:17) sakāva mājiniekus, uzlabojot izredzes atgriezties finālturnīrā.

Pamatsacensības Bulgārijā, Itālijā, Rumānijā un Somijā sasniegs ne vien katras grupas uzvarētāja, bet arī piecas statistiski labākās no septiņām otro vietu ieguvējām. Latviešiem šovakar minimālais mērķis bija iegūt trīs punktus, kā arī uzvarēt ar pēc iespējas labāku mazo punktu starpību.

Pirmajā setā tas padevās teicami, Latvijas komandai galotnē izrādoties pārākai četrās izspēlēs pēc kārtas. Otrais cēliens izvērtās sarežģītāks, kosoviešiem tā pirmo daļu noturoties priekšgalā. Sešu punktu izrāviens, Latvijai no 12:14 panākot 18:14, ritējumu pavērsa par labu Baltijas komandai. Arī trešā seta otrajā daļā krietni pārāki latvieši.

Uzvarētāju labā 18 punkti Kristapam Šmitam, Renārs Pauls Jansons un piecus rezultatīvus blokus veikušais Gustavs Freimanis pievienoja 12, bet Tomam Vanagam septiņi punkti.

Latvijas nākamā pretiniece Slovākija volejbolā kotējas krietni augstāk nekā Kosova, kurai šī bija atgriešanās uz starptautiskās skatuves pēc sešu gadu pārtraukuma. Slovāki šonedēļ pārbaudes spēlēs zaudēja (1-3) un uzveica (3-0) Spānijas valstsvienību.

Vīriešu izlases spēles Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijā šogad

DatumsLaiksSpēleRezultāts
17.08.18.00Kosova – Latvija0-3 (14:25; 19:25; 17:25)
25.08.17.15Latvija – Slovākija

Citu grupu spēlēs Ziemeļmaķedonija ar 3-0 (25:12, 25:14, 25:18) pārspēja Gruziju, Igaunija eksaminē Izraēlu, Zviedrija spēkojas pret Šveici, ungāri uzņem dāņus, bet vēlu vakarā Austrija lūkos sakaut Azerbaidžānas komandu.

Izmantotie avoti:
https://www.cev.eu/match-centres/ce...

     [+] [-]

, 2024-08-18 11:20, pirms 4 nedēļām
Nav tā,ka baigi sekoju līdzi volejbolam, bet gribētos uzzināt, vai pirms šī bija kaut kāda priekškvalifikācija? Vai arī tiešām tik maz valstis Eiropā kaut cik normālā līmenī spēlē volejbolu,ja finālturnīrā iekļūs gandrīz visas pirmās divas vietas no 3 komandu grupām. Un ja vēl grupā ir Kosova, tad gandrīz nereāli neiekļūt finālturnīrā. Vienkārši salīdzinu kaut vai ar futbolu, cik tur grūti ir iekļūt finālturnīrā pat ar 24 komandu finālturnīru. Volejbolā liekas,ka grūtāk ir neiekļūt nekā iekļūt.