Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Gogols pēc sakāves Somijā: "Nebijām gatavi cīņai"

Jānis Celmiņš

Gogols pēc sakāves Somijā: "Nebijām gatavi cīņai"
Mihals Gogols. Foto: CEV

Latvijas vīriešu volejbola izlase šodien Somijā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē piekāpās bezzobainā spēlē atzina mājinieku somu pārākumu. “Lielākā atšķirība no mača pret somiem Valmierā bija “dzirksteles acīs”. Valmierā mēs spēlējām ar degsmi un atdevi. Es redzēju uguni spēlētāju acīs. Šodien pirmā seta sākumā pēc dažām zaudētām epizodēm mēs uguni zaudējām pilnībā, un izskatījās, ka mēs neesam gatavi spēlēt,” pēc mača teica Latvijas izlases galvenais treneris Mihals Gogols.

“Mēs viegli zaudējām punktus, kurus es cerēju, ka mēs nezaudēsim. Spēlējot ar tādu komandu kā Somija un pretendējot uz iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā, nedrīkst pieļaut tādas kļūdas un nedrīkst dāvāt šādus vieglus punktus. Pirmkārt, tas notika Somijas spiediena dēļ, ko es akceptēju, bet mēs zaudējām uguni acīs. Ar katru nākamo bumbu mēs zaudējām pārliecību par saviem spēkiem. Un spēles beigās varbūt mums šīs pārliecības vairs nebija vispār. Labi, mēs zaudējām arī Valmierā, taču tur bija sīva cīņa, kā šodien nebija. Un tā ir mana lielākā vilšanās.”

“Es domāju, ka mēs nebijām gatavi cīņai. Un tas ir spēlētāju galvās. Varbūt spiediena dēļ, varbūt tāpēc, ka šī acīmredzot bija izšķirošā spēle un ka tajā, iespējams, izšķīrās mūsu spēja kvalificēties finālturnīram šosezon. Varbūt mēs par to pārāk daudz runājām, taču tas ir sports, un katram sportistam ir jātiek galā ar spiedienu. Vienīgais secinājums ir tāds, ka varbūt mums pietrūkst tādu spēļu, kurās kaut kas izšķiras. Varbūt tas nav tikai izlasē – varbūt spēlētājiem trūkst šādu spēļu ar īstu mērķi. Šī mums bija pirmā spēle, kurā jūti īstu likmi, kad jūti, ka patiešām par kaut ko spēlē. Un varbūt šī situācija mūs šodien pieveica,” snieguma cēloņus minēja treneris.

“Nesekmīgi nospēlējām servēs un servju uzņemšanā. Līdz ar to visu laiku bija grūtas situācijas gan blokā, gan pašiem uzbrūkot. Uzdevums bija turēt somus zem spiediena, bet tas neizdevās, un grūtās situācijās bija grūti veikt labas darbības. Pazaudējām spēles pavedienu. Beigās mēģinājām mainīt spēles noskaņu, bet arī tas diemžēl nenostrādāja,” pēc mača intervijā LTV7 tiešraidē teica Vladislavs Blumbergs.

Finālturnīrā iekļūst septiņu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Pēdējo spēli kvalifikācijas turnīra B grupā Latvija svētdien aizvadīs Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā, tiekoties ar Austriju. Lai iegūtu ceļazīmi uz finālturnīru, Latvijas izlasei būs nepieciešama pārliecinoša uzvara, kā arī labvēlīgi scenāriji vairākās citās spēlēs.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols