Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu izlase pārbaudes spēlē piecos setos piekāpjas Igaunijai

Agris Suveizda

Latvijas sieviešu izlase pārbaudes spēlē piecos setos piekāpjas Igaunijai
Latvijas sieviešu volejbola izlase. Foto: LVF

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase piektdien Rīgā, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, cieta zaudējumu pārbaudes spēlē ar Igauniju. Latvija piekāpās ar 2-3 (20:25, 25:15, 21:25, 25:23, 10:15).

Latvijas izlasē 37 punktus guva Marta Levinska, piecus punktus sakrājot blokā divus – ar servi, kā arī 71 uzbrukumā gūstot 30 punktus, sešreiz kļūdoties un astoņas reizes atduroties blokā. 10 punktus, četrus no tiem sakrājot ar servi, guva Paula Ņečiporuka. Pretiniecēm piecas volejbolistes guva no 11 līdz 14 punktiem, par rezultatīvākajām kļūstot Netei Peitai un Kristīnei Mīlenai. Latvija nedaudz labāk spēlēja uzbrukumā, gūstot 57 punktus un realizējot 34% uzbrukumu, kamēr Igaunijai šie rādītāji bija attiecīgi 45 punkti un 32%. Blokā labākas bija igaunietes (17:12), ar septiņiem blokiem izceļoties 13 punktus guvušajai Sovai.

Maču Latvijas izlasei sāka Elvita Dolotova, Marta Levinska, Lāsma Ozola, Paula Ņečiporuka, Anija Jurdža un “libero” Sindija Bože un Elīna Zvaigzne. Igaunietes jau no spēles sākuma izvirzījās vadībā, panākot 12:6 un setu ar 25:20 uzvarot pēc Līsas Kivilo māņu sitiena. Otrajā setā pēc bloka pret Noru Lemberu Latvija panāca 5:2 pārsvaru, taču Igaunija panāca 7:7. Latvijas valstsvienība atrāvās līdz 12:8, bet pēc diviem Karmenas Strukas “eisiem” panāca 18:13, liekot pretiniecēm pieprasīt pārtraukumu. Latvietes seta beigās vēl palielināja pārsvaru un setu pēc Karmelas Varesas sitiena autā uzvarēja ar 25:15.

Trešajā setā pirmo punktu Latvijai ar māņu sitienu Levinska guva, kad igaunietes jau bija panākušas 4:0. Mājiniecēm izdevās pietuvoties līdz 4:5, bet seta vidū igaunietes attālinājās līdz 14:9. Servējot Dolotovai, Levinska uzbrukumā ļāva Latvijai pietuvoties līdz 13:14. Nākamos trīs punktus gan atkal guva viešņas (17:13), seta beigās ar labu aizsardzību palielinot pārsvaru un pēc Kristīnes Kramēnas serves tīklā uzvarot ar 25:21.

Ceturtajā setā pirmo punktu guva igaunietes, bet pēc Levinskas un Karmenas Strukas bloka izdevās izvirzīties vadībā ar 2:1. Pēc Annas Rītas uzbrukuma pārsvars tika divkāršots – 4:2, bet Levinska uzbrukumā panāca 5:2. Pēc Kivilo serves Igaunija rezultātu izlīdzināja – 8:8, vēlāk panākot 10:8. Latvietes tūlīt rezultātu izlīdzināja – 10:10. Seta turpinājumu labāk aizvadīja viešņas, taču Latvijas izlase pēc diviem sekmīgiem blokiem pēc kārtas pietuvojās līdz 21:22, liekot viešņām pieprasīt pārtraukumu. Dolotovas “eiss” un Karmenas Strukas bloka ļāva vadību atgūt latvietēm – 23:22. Ar Levinskas uzbrukumu no ceturtās zonas Latvija uzvarēja setā ar 25:23. Piektā seta ievadā igaunietes ieguva divu punktu pārsvaru, to noturot līdz mača beigām un pēc Johannas Sovas bloka pret Martu uzvarēja ar 15:10.

“Katru reizi šī komanda dodas laukumā, lai uzvarētu. Protams, pievēršam uzmanību arī savai un pretinieču spēlei. Koncentrējāmies tām pašām niansēm, uz ko spēlēs ar Dāniju. Šī spēle bija kas fantastisks, jo brīžiem mēs nespēlējām savu labāko volejbolu, taču spējām turēties līdzi igaunietēm. Manuprāt, pats svarīgākais bija, ka turpinājām cīnīties. Meitenes ir malači, tiekot galā ar sarežģītiem brīžiem spēlē, ceturtajā setā atspēlējoties un piektajā setā cīnoties līdz beigām,” spēli raksturoja Latvijas izlases treneris Arvils Keišs.

Sestdien "Rimi" Olimpiskajā centrā komandas plkst.16 tiksies atkārtoti, tiešraidi nodrošinot televīzijas kanālam TV4. Galvenā trenera Daniēles Mario Kaprioti rīcībā joprojām ir 18 spēlētājas, kuras oficiālo gatavošanos atlases turnīra spēlēm sāka 18. jūlijā. Pirmajās divās pārbaudes spēlēs 2. un 3.augustā Latvijas izlase ar 3-0 (28:26, 25:21, 25:18) un 3-0 (25:19, 25:23, 25:16) pārspēja Dāniju. Abas sieviešu izlases spēles notiks pirms vīriešu valstsvienības spēlēm.

Šoreiz 2026.gada Eiropas čempionāta atlases cikls ir sadalīts divās vasarās. Kvalifikācijas turnīra spēles divos riņķos savā un pretinieču laukumā notiks no 2024. gada 17. līdz 29. augustam un no 2025. gada 9. līdz 17. augustam. Latvijas izlase 17. augustā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā pulksten 17.15 tiksies ar Melnkalni, bet 28. augustā Sarajevā - ar Bosniju un Hercegovinu.

Finālturnīrs ar 24 komandu līdzdalību norisināsies Azerbaidžānā, Čehijā, Turcijā un Zviedrijā.

Latvijas izlases kandidātes:
cēlājas - Elvita Dolotova (RSU/MSĢ), Elza Reknere (RVS/LU);
diagonālās spēlētājas - Marta Kamēlija Levinska ("Dresdner", Vācija), Megija Dambrehte (Kuopio "Puijo Wolley", Somija);
centrālās bloķētājas - Lāsma Ozola (RVS/LU), Junora Vagele (Klužas-Napokas "U NTT Data Cluj", Rumānija), Anna Rīta (Ostina Pī Valsts universitāte, ASV), Karmena Struka (RSU/MSĢ);
otrā tempa uzbrucējas - Anija Jurdža (Saloniku "Aris", Grieķija), Paula Nikola Ņečiporuka ("Belfort", Francija), Katrīna Struka (RSU/MSĢ), Kristīne Kramēna (LU/RVS), Anna Cepurīte (RVS/LU), Rēzija Mazure-Mago (Jaroslavas "SAN-Pajda", Polija);
"libero" - Elīna Zvaigzne, Sindija Bože (abas - RVS/LU), Megija Grundmane (RSU/MSĢ), Liene Šimkuse (VK "Jelgava").

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/latvijas-...
LETA