Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīriešu U22 izlasi volejbolā trenēs Obrumans, dāmu - Kaprioti

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas vīriešu U22 izlasi volejbolā trenēs Obrumans, dāmu - Kaprioti
Jēkabpils galvenais treneris Mārcis Obrumans. Foto: SK Jēkabpils Lūši

Šodien Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē, ka ir izvēlēti galvenie treneri U22 vīriešu un dāmu izlasēm. Ar vīriem strādā ''Jēkabpils Lūši'' galvenais treneris Mārcis Obrumans, bet dāmām itāliešu speciālists Danieli Kaprioti.

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē, ka organizācijas valdes sēdē par Latvijas U-22 vīriešu izlases galveno treneri ir apstiprināts SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans, bet sieviešu U-22 izlases galvenais treneris būs itāliešu speciālists Danieli Mario Kaprioti.

“Mārcis Obrumans ir viens no labākajiem volejbola speciālistiem Latvijā, kurš ne tikai klubu līmenī, bet arī ar Latvijas U-17 zēnu izlasi bija sasniedzis lielisku rezultātu. Liels prieks, ka viņa vadībā vasarā varēs strādāt potenciālie Latvijas vīriešu volejbola izlases spēlētāji. Plānots, ka arī pēc vīriešu izlases starta Eiropas līgā, treneru kolektīvam varētu pievienoties vīriešu izlases galvenais treneris Mihals Gogols,” stāsta nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis.

“Sieviešu izlases attīstības programmas ietvaros, U22 izlasi vadīs Kaprioti, kurš šajā sezonā veic milzīgu darbu. Gan strādājot ar RVS/LU, gan vadot treniņus Murjāņu Sporta ģimnāzijā, gan arī organizējot atklātos treniņus jaunajām volejbolistēm Gulbenē, Kuldīgā, Liepājā un Rīgā.”

“Šobrīd vēl ir jāsaprot, kādi spēlētāji varētu būt manā rīcībā, kur varēsim gatavoties un kur notiks kvalifikācijas mači,” saka Mārcis Obrumans, uzsverot, ka pagaidām uzmanību velta Baltijas līgas un Latvijas čempionāta mačiem viņa vadītajai SK “Jēkabpils Lūšu” komandai.

“Vasarā mēs vienlaikus strādāsim ar divām spēlētāju vienībām. Nosacītā A komanda spēlēs Eiropas Sudraba līgā, un B komanda būs U-22 izlase,” stāsta Daniele Mario Kaprioti. “Mērķis ir spēlēt volejbolu apmēram tādā pašā līmenī kā citas komandas. Ja mēs tā spēlēsim, mums varbūt būs iespēja kādai no trim komandām (arī U-17 izlasei) kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Tas ir mūsu sapnis.”

Šobrīd norit darbs pie galveno treneru palīgu un tehniskā personāla kolektīva veidošanas, kā arī gatavošanās Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībām plāna izstrādes.

U-22 Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupas tiks paziņotas šī gada februāra vidū, bet kvalifikācijas sacensības plānots aizvadīt no 20.-23. jūlijam, savukārt finālturnīrs notiks 2024. gadā.

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/latvijas-...