Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolistes Eiropas U-22 čempionātu sāk ar zaudējumu 2022. gada čempionēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas volejbolistes Eiropas U-22 čempionātu sāk ar zaudējumu 2022. gada čempionēm
Latvijas U22 volejbolistes. Foto: CEV

Pirmdienas vakarā Latvijas U-22 sieviešu volejbola izlase Itālijā sāka Eiropas U-22 čempionāta finālturnīru ar zaudējumu, bet atzīstami cīnoties ar spēcīgajām mājiniecēm. Latvijas volejbolistes trijos setos ar 0-3 (14:25, 12:25, 15:25) piekāpās vienaudzēm no Itālijas, kas kļuva par čempionēm pirmajā čempionātā šī vecuma komandām 2022. gadā.

Spēli ar 3:0 vadību uzsāka Itālija, vēlāk panākot divreiz lielāku pārsvaru – 11:5. Tomēr pēc Katrīnas Strukas bloka un Arinas Sosinovičas “eisa” Latvija pietuvojās līdz 9:12. Līdz seta beigām mājinieces pakāpeniski pārsvaru palielināja, pēc Beatrises Gardīni uzbrukuma uzvarot ar 25:14.

Arī otro setu itālietes sāka ar 3:0 izrāvienu, līdz Katrīna Struka uzbrukumā guva pirmo punktu Latvijai. Tomēr pēc diviem Latvijas izlases blokiem rezultāta starpība bija minimāla – 8:9. Tā izrādījās papildu motivācija itālietēm, kuras guva septiņus punktus pēc kārtas, panākot 16:8. Setu Itālija uzvarēja ar 25:12, pēdējo punktu setā ar uzbrukumu gūstot Kiderai Blesingai Ezei.

Arī trešajā setā mājinieces neatļāvās vaļības un uzvarēja pirmās divas izspēles, vēlāk panākot 7:2 pārsvaru. Pēc Itālijas izlases kļūdu sērijas Latvija pietuvojās līdz 6:7, taču izlīdzināt rezultātu neizdevās. Maču ar precīzu uzbrukumu pabeidza Dominika Džuliāni – 25:15 Itālijas izlases labā.

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar septiņiem punktiem bija Vlada Pridatko, bet Rēzija Mazure–Mago pusi no sešiem punktiem guva ar netveramām servēm. Itālijas vienībā pa 11 punktiem guva Gardīni un Stella Nervīni.

Otrā grupas spēlē Turcija, ar ko latvietēm jātiekas otrdien, ar 3-0 (25:21, 25:13, 25:18) pieveica Ukrainu. Otrdien, plkst.19 pēc Latvijas laika, Latvija spēlēs ar Turciju, bet trešdien šajā pašā laikā - ar Ukrainu. Divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, bet pārējām turnīrs būs beidzies.

Galvenajam trenerim Daniēlem Mario Kaprioti izlasē palīdz treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris Roni Antero Rekola, statistiķis Mareks Maksimovs un menedžeris Kristaps Čerņavskis.

Latvijas U-22 izlases spēlētājas:
cēlājas - Arina Sosinoviča (RVS/LU), Laura Vāvere (RSU/MSĢ);
vidējās bloķētājas - Karmena Struka (RSU/MSĢ), Junora Vagele (Klužas-Napokas "U NTT Data Cluj", Rumānija), Anna Rīta (Ostina Pī Valsts universitāte, ASV);
diagonālās spēlētājas - Anete Čelnova (RVS/LU), Vlada Pridatko (Baku "Milli Aviasiya Akademiyası", Azerbaidžāna);
otrā tempa spēlētājas - Katrīna Struka, Elizabete Štolca (abas - RSU/MSĢ), Anna Cepurīte (RVS/LU), Rēzija Mazure-Mago (Jaroslavas "SAN-Pajda", Polija), Kristīne Leskinoviča ("Holte", Dānija);
"libero" - Megija Grundmane, Alvīne Krumholce (abas - RSU/MSĢ).

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols

     [+] [-]

, 2024-07-02 07:32, aizvakar
Nu tik liela neveiksme!!!!

     [+] [-]

, 2024-07-02 08:26, aizvakar
Itālija pēc spēles iet atsildīties un gatavojas rītdienas spēlei, kamēr LV priecājas, fotogrāfijas un pusstundu klausās "motivēšanā". Kur loģika un veselais saprāts. Ieslēdziet taču paškritiku.Jau paliek kauns par sieviešu volejbolu Latvijā.