Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

RVS/LU cieš zaudējumu pirmajā Izaicinājuma kausa spēlē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

RVS/LU cieš zaudējumu pirmajā Izaicinājuma kausa spēlē
RVS/LU. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

LETA. "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) komanda trešdien Izraēlā piedzīvoja zaudējumu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā. RVS/LU 1/32 finālā jeb kvalifikācijā izbraukumā ar 0-3 (18:25, 21:25, 25:27) piekāpās Kfarsabas "Hapoel" no Izraēlas.

Rezultatīvākā rīdzinieču rindās ar 17 punktiem bija Vlada Pridatko. Deviņus punktus guva Kristīne Kramēna, astoņus, no kuriem trīs gūti ar servi, - Lāsma Ozola. Mājinieču rindās 22 punktus sakrāja Hana Čutura.

Arī otrā šī pāra cīņa ar Covid-19 ierobežojumiem saistītu iemeslu dēļ notiks Kfarsabā, pretiniecēm laukumā dodoties ceturtdien.

Šis Rīgas komandai ir trešais starts Izaicinājuma kausā. Pirms diviem gadiem debijā šī kausa izcīņā rīdzinieces ar 1-3 un 0-3 piekāpās Ungārijas komandai Bēkēščabas "Roplabda", bet pirms gada divās spēlēs Rīgā RVS/LU piekāpās "Ostrava" ar 1-3 un 0-3.

Ceturtdien pirmo cīņu izbraukumā aizvadīs Latvijas izlases otrā tempa uzbrucējas Petras Ņečiporukas pārstāvētā Čehijas komanda "Ostrava", kas kvalifikācijā tiekas ar Šveices klubu Šafhauzenas "Kanti".

Vīriešu sacensībās Izaicinājuma kausā piedalīsies Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Avo Kēla vadītā un Latvijas izlases kapteiņa Toma Švana pārstāvētā "Parnu" no Igaunijas, kā arī Latvijas speciālista Uģa Krastiņa trenētā Ļvivas "Barkom-Kažaņi".