Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

Sestdien Jēkabpilī notiks volejbola cīņas par Superkausiem

Jānis Celmiņš

Sestdien Jēkabpilī notiks volejbola cīņas par Superkausiem
Foto: LVF

Sestdien Jēkabpils Sporta hallē norisināsies “Optibet” Latvijas Superkauss volejbolā. Dāmu konkurencē RVS/LU cīņā par kausa saglabāšanu savā rīcībā tiksies ar RSU/MSĢ komandu, bet vīru spēlē cīnīsies aizvadītā gada Latvijas čempionāta finālisti “Jēkabpils Lūši” un “Ezerzeme”/DU volejbolisti. Dāmas cīņu par kausu uzsāks plkst. 14.15, bet vīri laukumā dosies trīs stundas vēlāk – plkst. 17.15. Abas spēles tiešraidē būs vērojamas LTV7 kanālā.

Visas Latvijas vadošās volejbola komandas sevi prezentēja šīs nedēļas vidū notikušajā Baltijas līgu prezentācijas pasākumā. Latvijas Superkausa izcīņā gan piedalīsies vien četras no sešām.

Dāmu konkurencē RSU/MSĢ pret RVS/LU

“Superkauss ir lieliska iespēja pašā sezonas sākumā saprast, kādas mēs esam, jo lielais treniņprocess ir aizvadīts un pārbaudes spēles ir beigušās. Var saprast, kā pietrūkst un pie kā vēl jāstrādā. Tāpēc Superkauss, manuprāt, ir ļoti svarīgs, jo tas ir kā jauns sākums. Ir iespēja pierādīt sevi jau pašā sākumā. Sagaidu, ka gan es, gan visa mūsu komanda spēlēs labāko spēli un ka laukumā izbaudīsim to, ko darām. Protams, ir svarīgi paturēt kausu savā īpašumā. Darīsim visu, kas ir mūsu spēkos,” saka RVS/LU diagonālā spēlētāja Katrīna Paula Krustkalne, kura kausu izcīnīja pagājušajā rudenī.

“Starpsezonā mums bija lielas izmaiņas sastāvā, taču komandā ir daudz perspektīvu spēlētāju un ir ļoti jūtama vēlme spēlēt, progresēt un sasniegt jaunus mērķus, jo ne visas meitenes ir spēlējušas šajā līmenī. Tāpēc viņām tas ir kaut kas jauns, viņas grib maksimāli pierādīt sevi, un tas komandai dod daudz enerģijas. Kurš uzvarēs, to mēs redzēsim. Es domāju, ka tas ir jāatstāj intrigai,” saka Katrīna.

“Superkauss ir sezonas starts, kurā vari iegūt motivāciju turpmākajam un pozitīvi iesākt sezonu. Protams, ja mačs noslēdzas pozitīvi. Mērķis ir izcīnīt komandai vēl neiegūto Superkausu,” stāsta RSU/MSĢ komandas otrā tempa spēlētāja Agija Ankevica. “Komandas kodols ir palicis nemainīgs. Mums ir pievienojušās vēl divas ļoti labas spēlētājas Kristīne Kramēna no LU/RVS un Anželika Ivanova, kura pārstāvēja RVS/LU. Domāju, ka sastāvs ir vēl stiprāks, esam gatavas, un, ņemot vērā to, ka daudzas spēlētājas vasarā bija arī Latvijas izlasē, manuprāt, esam labā formā un gatavas gan Superkausam, gan visai sezonai.”

Pirms gada RVS/LU otro reizi izcīnīja Superkausu, finālā ar 3-1 (25:18, 25:18, 25:27, 25:22) pieveicot RSU/MSĢ.

Vīru konkurencē “Jēkabpils Lūši” pret “Ezerzeme”/DU

“Tas ir pirmais īstais sezonas pārbaudījums. Gribam pacīnīties ar Jēkabpils komandu un paturēt kausu sev. Pēdējā savstarpējā spēlē Latvijas čempionāta finālā mēs viņiem Jēkabpilī zaudējām. Tas būs pārbaudījums arī mūsu komandas jaunajiem spēlētājiem, vai viņi izturēs emocionālākos momentos, jo katrs punkts būs svarīgāks nekā pārbaudes turnīros,” saka “Ezerzeme”/DU komandas vidējais bloķētājs Antons Nazarovs. “Esam sailgojušies pēc tituliem, tai skaitā Latvijas kausā, kur mums līdz šim vēl nav izdevies uzvarēt. Mērķi ir augstākie, bet daudz domājam arī par to, kā uzlabot komandas sadarbību.”

“Pirmssezonas spēlēs ļoti patika mūsu jaunais cēlājs Tailers Palsens. Viņš ir kā spēles diriģents. Viņam patīk sarežģīta un neatšifrējama spēle, un savu līmeni viņš notur līdz pēdējās bumbas izspēlei. Ļoti interesanti ir viņu vērot laukumā un komunicēt ar viņu, jo viņš ir ļoti komunikabls un grib aprunāties ar katru spēlētāju, kādas kuram patīk piespēles, kas kuram ir stiprākās un vājākās puses, un pielāgojas mums. Tas ir ļoti profesionāli, lai arī viņš tikko ir pabeidzis augstskolu,” par jaunpienācējiem no ārzemēm saka Antons. ““Pusīte” no Bahamu salām Kails Vilsons ir ar labu lēcienu un spēcīgu uzbrukumu. Domāju, ka viņš būs labs mūsu komandas “ierocis” un ka mēs ar katru spēli uzlabosim savu sniegumu.”

“Superkauss viennozīmīgi ir trofeja. To arī galvenais treneris Mārcis Obrumans ir uzsvēris, ka katra trofeja ir trofeja. To izspēlē, un nav svarīgi – sezonas sākumā vai vidū, kā ir gadījies. Tās ir atbildīgas spēles, un mēs šai spēlei varbūt gatavojamies samocītāk nekā pretinieki, bet gatavojamies kā spēlei par titulu,” SK “Jēkabpils Lūši” ģenerālmenedžeris Māris Trušelis, pavadījis komandu uz Čempionu līgas spēli Šveicē, uzsver nopietno pieeju spēlei savās mājās.

“Mēs ar “Ezerzeme”/DU pirms sezonas nospēlējām tādu kā treniņmaču. Spēlētājus zinām, viņi zina mūsu spēlētājus. Būs interesanti. Vai mēs esam favorīti? Visdrīzāk nē. Mūs par favorītiem var padarīt pilnas tribīnes. Ja Jēkabpilī būs pilnas tribīnes, svaru kausi var nedaudz vairāk nosvērties mūsu pusē,” saka Māris. “Sagatavošanās jomā daugavpilieši mums ir priekšā, vismaz spriežot pēc pārbaudes spēles. Mēs pagaidām varam spēlēt ļoti labi un ļoti slikti, bet daugavpilieši visu treniņmaču aizvadīja ļoti stabili.”

Pirms gada “Ezerzeme”/DU pirmoreiz izcīnīja Superkausu, finālā ar 3-2 (23:25, 25:23, 25:18, 23:25, 15:11) pieveicot “RTU Robežsardze/Jūrmala” komandu, kura šogad bāzēsies Rīgā, spēles aizvados Rimi Olimpiskajā centrā.

Ieeja Jēkabpils Sporta hallē (Brīvības ielā 289b) būs bez maksas. Spēles tiešraidē translēs televīzijas kanāls LTV7.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv