Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

Lūšiem pietrūkst, lai ieķertos cīņā par uzvaru summā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lūšiem pietrūkst, lai ieķertos cīņā par uzvaru summā
"Jēkabpils Lūšu" galvenais treneris Mārcis Obrumans. Foto: Lāsma Irša

CEV Čempionu līgā "Jēkabpils Lūšu" volejbolisti arī izbraukumā ar 1-3 atzina Šveices spēcīgākā kluba "Schönenwerd" pārākumu. Pa setiem rezultāts 23:25, 22:25, 25:17 un 19:25.

Jēkabpilieši spēli iesāka cerīgi, pirmā seta ievadā panākot 8:6. Lūzums notika seta vidusdaļā, kad šveiciešiem izdevās būt pārākiem sešās izspēlēs pēc kārtas un tādējādi panākt 15:9. Lūši gan apliecināja raksturu, ne vien atspēlējoties, bet arī atgūstot vadību (19:18, 20:19). Tomēr izšķirošās ilgās izspēlēs galotnē pārāki bija mājinieki, nokļūstot soļa attālumā no uzvaras summā.

Arī otrā seta pirmā daļa bija līdzīga, bet pēcāk svaru kausi nosliecās "Schönenwerd" labā. Lūši gan no 17:21 pietuvojās līdz 20:21, bet ieķerties summā nespēja.

2-0 panākusī "Schönenwerd" trešajā setā laukumā pakāpeniski izlaida vairākus rezervistus. Spēlē ar rotētajiem sastāviem jēkabpilieši izrādījās krietni pārāki.

Mājinieki no neliela atslābinājuma izkāpa ceturtajā setā. Tajā cīņa atkal iesaistījās abu vienību vadošie spēki. Jēkabpilieši sākumā panāca 3:1 un 4:2, bet turpinājumā tā īsti nespēja tikt galā ar pretinieku līderiem. Punktu spēlei ar precīzu gremdservi pielika Reto Gīgers.

Latvijas komandas labā pa 12 punktiem sakrāja Pāvels Jemeļjanovs, Eduards Stieģelis un Armands Rokjāns. Pa astoņiem punktiem Zigurdam Adamovičam un Jānim Jansonam.

Uzvarētāju labā pa 14 punktiem Sirilam Kolbam un amerikānim Raienam Kounenam.

Pirmajā duelī Jēkabpilī "Lūši" zaudēja ar ar 1-3 (16:25, 25:23, 14:25, 21:25).

"Schönenwerd" nākamajā kvalifikācijas kārtā cīnīsies pret Rumānijas čempioni Brašovas "Corona", kura abās spēlēs ar 3-0 sakāva Bijeļinas "Radnik" no Bosnijas un Hercegovinas. Savukārt jēkabpilieši Eirokausu kampaņu turpinās CEV kausa izcīņā. Pirmā kārtā viņiem būs brīva, bet sešpadsmitdaļfinālā latvieši izaicinās Grieķijas trešo spēcīgāko klubu "AONS Milon".

Jēkabpilieši kādam no Eiropas kausiem pirmoreiz pieteicās 2020. – 2021. gada sezonā, taču toreiz CEV Izaicinājuma kausā Covid-19 pandēmijas dēļ neiznāca aizvadīt ne spēli.

Čempionu līgai kāds no Latvijas klubiem atvēzējies pirmo reizi kopš deviņdesmito gadu vidus, kad prestižākajā Eiropas klubu turnīrā startēja volejbola superklubs “Vildoga"/"Ventspils Nafta”. 1996. gadā tas palika soļa attālumā no iekļūšanas Čempionu līgas labāko četriniekā.

Čempionu līgas kvalifikācijas nākamo kārtu sasniedza Tallinas "Selver"/"TalTech", kura summā tika galā ar Nīderlandes "Eredivisie" uzvarētāju Dūtinhemas "Orion Stars". Tallinieši nākamajā kārtā spēkosies pret Belgradas "Crvena zvezda".

Spēles vietne:
https://www.cev.eu/match-centres/20...

     [+] [-]

, 2024-09-26 08:17, vakar
Atkal zaudēja,cik var zaudēt???