Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils Lūšiem" izbraukumā Šveicē nepieciešams likvidēt deficītu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Jēkabpils Lūšiem" izbraukumā Šveicē nepieciešams likvidēt deficītu
Jānis Jansons un Zigurds Adamovičs. Foto: Lāsma Irša

LETA. Latvijas volejbola klubs "Jēkabpils Lūši" šodien Šveicē Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Čempionu līgas pirmās kārtas atbildes mačā tiksies ar "Schonenwerd".

Spēle Šēnenverdā sāksies plkst. 20.30 pēc Latvijas laika. Pirmajā mačā Jēkabpilī "Lūši" zaudēja ar ar 1-3 (16:25, 25:23, 14:25, 21:25). Uzvarētājs divu maču summā iekļūs otrajā kārtā, bet zaudētājs sezonu turpinās CEV kausā.

"Lūšiem" kvalifikācijas kārtā no 10. līdz 12. septembrim bija jātiekas ar Nikosijas APOEL no Kipras un Ukrainas čempioni Dnipro "Prometey", taču "Prometey" ir pārtraukusi darbību, un abas pārējās turnīra komandas nākamajā kārtā iekļuva bez spēlēm.

Jēkabpilieši kādam no Eiropas kausiem pirmoreiz pieteicās 2020./2021. gada sezonā, taču toreiz CEV Izaicinājuma kausā Covid-19 pandēmijas dēļ neiznāca aizvadīt ne spēli.

Čempionu līgai kāds no Latvijas klubiem atvēzējies pirmo reizi kopš deviņdesmito gadu vidus, kad prestižākajā Eiropas klubu turnīrā startēja volejbola superklubs “Vildoga / Ventspils Nafta”. 1996. gadā tas palika soļa attālumā no iekļūšanas Čempionu līgas labāko četriniekā.

Jēkabpiliešu pretiniece “Volley Schonenwerd” ir pēdējo divu gadu Šveices čempione un tiek raksturota kā ļoti solīda organizācija. Lai gan daudzi smīkņā par Šveices volejbola līmeni, “Volley Schonenwerd” sastāvs izskatās tiešām atzīstami, ko apliecināja arī pirmā abu komandu tikšanās Jēkabpilī. Komandā ir vairāki Šveices izlases volejbolisti, kā arī divi ārzemnieki, no kuriem viens gan Jēkabpilī bija ieradies, taču laukumā nedevās. Šrilankietis Mahala Indivara Bandara, kurš ir viens no komandas līderiem, bija iedzīvojies potītes savainojumā un savai komandai palīdzēt nevarēja, taču mājas laukumā, visticamāk, spēlēs.

Jēkabpilieši uz Šveici devās jau vakar, lai šovakar plkst. 19.30 būtu gatavi cīņai. Spēles tiešraide "Go3" platformā.