Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pasaules līgas spēcīgākās komandas pulcēsies Argentīnā

Jānis Celmiņš

Pasaules līgas spēcīgākās komandas pulcēsies Argentīnā
Brazīlijas izlases volejbolisti pēc uzvaras Pasaules līgā 2009. gadā
Foto: www.fivb.com

2010. gada Pasaules Līgas volejbolā finālturnīrs vīriešu komandām notiks no 21.-25.jūlijam Argentīnas otrajā lielākajā pilsētā Kordobā, tas vakar tika nolemts FIVB sēdē. Šis nav pirmais šāda mēroga turnīrs, kas notiks Kordobā. 2002.gadā tur tika aizvadīts Pasaules čempionāta finālturnīrs.

21.Pasaules Līgas sacensību formāts tiks saglabāts iepriekšējais. Dalībkomandas tik sadalītas četrās apakšgrupās, kuru ietvaros tiks izspēlēti divi apļi pēc principa mājas - viesi. Vietu finālturnīrā nodrošinās katras apakšgrupas spēcīgākā komanda, kā arī labākā otrās vietas ieguvēja. Automātiski vietu finālturnīrā ir ieguvusi tā organizētājvalsts - Argentīna.

FIVB sēdes laikā tika apstiprinātas dalībvalstis un apakšgrupas. Nākamā Latvijas pretiniece ceļā uz Eiropas čempionāta finālturnīru Somija, tika ielozēta vienā apakšgrupā ar Krieviju, Ameriku un Ēģipti.

Grupa A: Brazīlija, Bulgarija, Nīderlande, Koreja
Grupa B: Serbija, Itālija, Francija, Ķīna
Grupa C: Krievija, Amerika, Somija, Ēģipte
Grupa D: Argentīna, Kuba, Polija, Vācija

Ja D grupā pēc apakšgrupu turnīra pirmā vietā būs Argentīnas izlase, tad vietu finālturnīrā nodrošinās D grupas otrā labākā komanda.

Izmantotie resursi:
fivb.com
volejbols.lv