Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalns: "Ilgi gaidījām, tagad jāiet un jārāda, ko mākam"

Jānis Celmiņš

Egleskalns: "Ilgi gaidījām, tagad jāiet un jārāda, ko mākam"
Hermans Egleskalns. Foto: LVF

“Pārbaudes spēles īsti neparāda mūsu varējumu. Daudz eksperimentējām, iespēlējāmies, domāju, ka Tallinā varam spēlēt krietni labāk,” pāris dienas pirms Eiropas 2021. gada čempionāta finālturnīra sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzīst Latvijas vīriešu volejbola izlases līderis Hermans Egleskalns.

Latvijas vīriešu volejbola izlase pēc 26 gadu pārtraukuma atgriezusies Eiropas čempionāta finālturnīrā. Jau pirmdienas pēcpusdienā mūsu vīri devās uz Igauniju, kur Tallinā 1. septembra vakarā aizvadīs pirmo turnīra spēli, samērojot spēkus ar mājiniekiem – igauņiem.

Pavisam īsi pirms kāpšanas autobusā portāls Sportacentrs.com aprunājās ar Latvijas izlases uzbrukuma līderi Hermanu Egleskalnu, kurš pastāstīja, ka ir ticis galā ar ceļgala savainojumu un šobrīd tas viņam netraucē ne trenēties, ne spēlēt. Volejbolists pauda apņēmību atdot visus spēkus, lai Latvijas izlases Tallinā nebūtu statistu lomā, bet gan reāli cīnītos par iekļūšanu EČ izslēgšanas spēlēs, kur vietu sev garantēs četras no sešām D apakšgrupas komandām. “Ilgi gaidījām šo brīdi, tagad jābrauc, jāparāda visu, ko mākam – jāmauc un jārukā! Mums ir labas iespējas tikt tālāk. Pirmie trīs pretinieki ir spēlējami un arī uzvarami. Skaidrs, ka grupas favorītes būs Francija un Vācija, ar kurām mums jāspēlē beigās. Būs jāsadzīvo ar ierobežojumiem burbulī, taču kopumā varam būt apmierināti ar apstākļiem,” klāsta volejbolists.

Egleskalns neslēpj gandarījumu, ka konkurence par vietu sastāvā ir palielinājusies, lai gan pats joprojām apzinās, ka ir sākumsastāva diagonāles pozīcijas spēlētājs. “Šobrīd mums ir labas rezerves. Reāli četri vai pat pieci spēlētāji var spēlēt manā pozīcijā. Var just, ka jaunie “min uz papēžiem”, atjaunojas krietni ātrāk. Mums ar Romu (Romāns Saušs) un Peķu (Denisu Petrovu) tomēr ir krietni grūtāk. Konkurenci jūt, taču tas ir labi, apzinies, ka tev ir sekotāji un tukša vieta nepaliks. Vairākiem spēlētājiem parādījušies aģenti, kas palīdz viņiem iekārtoties labos ārzemju klubos. Šovasar vairāki mūsējie tikuši pie labiem līgumiem, kas dod labas cerības nākotnei. Ja runājam par klubiem, tad labi, ka mums - lielākajai daļai jau ir līgumi uz nākamo sezonu. Tas dod drošības sajūtu. Atceros vienu vasaru, kad līgumu parakstīju vien jūnijā. Tā ir lieka nervozēšana,” pauž Egleskalns, kurš arī nākamsezon spēlēs Grieķijā.

Runājot par Latvijas izlases plusiem, Egleskalns piekrīt savam komandas biedram Romānam Saušam, kurš iepriekš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka mūsu vīri labi spēlē uzbrukumā pēc labas servju uzņemšanas. “Tas dod drošību, ka pie labas servju uzņemšanas varam spēlēt ļoti labi,” skaidro volejbolists, piebilstot, ka vēl viens pluss ir agresīva serve. Piesardzīgu viņu tikmēr dara tieši augstākminētā servju uzņemšana, kā arī spēle aizsardzībā. Šajos spēles elementos vēl ir vieta progresam.

Izlases līderis neslēpj, ka izlasei šajā vasarā nodrošināts viss nepieciešamais, lai turnīram sagatavotos iespējami labi. Bijuši vairāki saliedēšanās pasākumi, kuros izlases spēlētājiem bijusi iespēja vienam otru iepazīt arī ārpus volejbola laukuma.

Izlases sastāvs startam Eiropas čempionātā iekļauti cēlāji Deniss Petrovs un Edvīns Skrūders, diagonāles uzbrucēji Hermans Egleskalns, Kristers Dardzāns un Kristaps Platačs, pirmā tempa spēlētāji Toms Švans, Renārs Jansons un Gustavs Freimanis, otrā tempa uzbrucēji Atvars Ozoliņš, Kristaps Šmits, Edvarts Buivids un Romāns Saušs, libero Ingars Ivanovs un Artems Petrovs. Rezerves sarakstā paliek cēlājs Jānis Jansons un uzbrucējs Jānis Medenis.

Visas Latvijas izlases spēles tiešraidēs tiks demonstrētas LTV7 kanālā.

Pārbaudes spēles pirms EČ finālturnīra

6. augustsLatvija - Somija3-0 (25:22 25:17 25:19)
7. augustsLatvija - Somija3-1 (25:22 27:25 18:25 25:22)
13. augustsLatvija - Čehija1-3 (21:25 25:19 21:25 21:25)
14. augustsLatvija - Čehija1-3 (16:25 19:25 25:23 18:25)
22. augustsLatvija - Grieķija1-3 (20:25 25:21 21:25 22:25)
23. augustsLatvija - Grieķija0-3 (17:25 24:26 22:25)

Noderīgas saites

- D apakšgrupas spēļu kalendārs
- Viss Eiropas čempionāta spēļu kalendārs

     [+] [-]

, 2021-08-31 17:36, pirms 3 gadiem
Pret igauņiem zāģis viennozīmīgi, pret frančiem dubultā, nav variantu. Var izcīnīt 2 uzvaras un tas būtu labi, ja trīs kosmoss.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-31 18:10, pirms 3 gadiem
nav ,ko domat par uzvaru skaitu,bet jamauc,turam ikskus...

     [+] [-]

, 2021-08-31 21:07, pirms 3 gadiem
Jāmauc ta jāmauc, bet paskatīsimies reāli kādi ir iepriekšējie rezultāti