Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Artūrs Tinte: "Pirmajā mačā mums bija 35 kļūdas"

Artūrs Tinte: "Pirmajā mačā mums bija 35 kļūdas"
Babītes komanda pēc Latvijas kausa iegūšanas iekļuvusi arī Latvijas čempionāta finālā
Foto: www.facebook.com/skBabiteVolley

Latvijas čempionāta finālā pēc tā sauktā zelta seta iekļuva VK “Jelgava” un SK „Babīte” volejbolistes. Abu komandu treneri uzsver labu noskaņošanos uz spēli pirms otrā mača.

Abas komandas Latvijas čempionāta finālā iekļuva pēc tā sauktā zelta seta, pēc zaudējuma savā laukumā uzvaru izkaļot pretinieču laukumā.

„Pirms mača savā laukumā divās spēlēs šosezon pretinieces bijām vinnējuši,” uzvaras šajā sērijā viesos skaidroja Jelgavas kluba treneris Jānis Leitis. „Turklāt pret mums Daugavpils klubs aizvadīja vienu no labākajām spēlēm sezonā. Viņas bija kustīgas, agresīvas servēs, Elza Smilškalne guva 21 punktu, bet mums bija lieks drudzis un saspringums. Otrajā spēlē meitenes bija atbrīvotākas, vienkārši gāja laukumā un „kapāja”. Izdevās servju uzņemšana, un pašas agresīvi uzservējām. Turklāt mums bija 11 spēlētājas, bet viņām – astoņas. Laikam spēlētājas no Murjāņu farmkluba bija apslimušas.”

Viss izšķīrās „zelta setā”, kuru mājinieces sāka ar 4:0. Pats divus pārtraukumus paņēmu līdz sešiem vinnētiem punktiem, viņas – līdz astoņiem. Abas puses sapratām, ka tagad izšķiras spēles liktenis. Viņām palika divas maiņas, mums – sešas. Maiņas palīdzēja izšķirt spēles likteni. Izmantojām visus pārtraukumus un visas maiņas.”

„Šodien sanāca labi noskaņoties. Turklāt mums jau bija „zelta seta pieredze” ceturtdaļfināla sērijā pret Latvijas Universitāti,” uzvaras recepti skaidroja Babītes kluba treneris Artūrs Tinte. „Bijām labāki kopējā spēlē, labāk servējām un labāk uzņēmām serves. Turklāt mūsu pusē bija pieredze. Jā, šodien nevarēja spēlēt Alise Lece, kura devusies uz treniņnometni, bet laukumā devās Ance Olte, kura bija labs papildinājums. Izdarījām visu, par ko runājām ģērbtuvēs. Labi uzservējām zelta setā, savukārt viņām servju uzņemšana izšķirošajā setā tik laba nebija. Labi nospēlējām arī blokā. Pagājušajā nedēļā pirmajā spēlē tik ļoti gribējām uzvarēt, ka tas izpaudās muļķīgās kļūdās – servēs, servju uzņemšanā... Kopā 35 kļūdas!”

Ieskicējot finālsēriju, Tinte atzīmēja, ka „šogad komandas nav tikušās. Pēdējoreiz savā starpā spēlējām iepriekšējā sezonā Baltijās līgā. Abas finālistes tālāk tika pēc zaudējuma pirmajā spēlē pusfinālā. Tagad vienai no komandām scenārijs būs jāmaina.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv