Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Rīgas un Jelgavas volejbola klubiem zaudējumi Meistarlīgas pirmajās 1/4 finālu spēlēs

Jānis Celmiņš

Rīgas un Jelgavas volejbola klubiem zaudējumi Meistarlīgas pirmajās 1/4 finālu spēlēs
Gatis Garklāvs un Ingars Ivanovs. Foto: RTU/Robežsardze

Ar zaudējumiem “Credit 24” Meistarlīgas 1/4 finālu sērijas sākuši “Biolars/Jelgava” un “RTU/Robežsardze” volejbolisti, sērijās līdz divām uzvarām nonākot iedzinēju lomā.

Jau vēstīts, ka “Jēkabpils Lūši" regulāro sezonu noslēdza kā ceturtie un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar Avo Kēla trenēto "Parnu", kuras sastāvā ir Kristaps Platačs, kamēr RTU/"Robežsardze" komanda finišēja sestā, kas nozīmē, ka izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tai jāsamēro Tallinas "Selver", bet "Biolars"/"Jelgava" palika astotā un cīnīsies ar regulārās sezonas uzvarētājiem “Saaremaa”.

1/4 finālos uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, kurās pirmās spēles tiks aizvadītas zemāku vietu (5. – 8. vietas) ieņēmušo komandu laukumā, bet otrās un, ja nepieciešams trešās, top četri vietas izcīnījušo vienību mājās.

Šodien cīņas savos 1/4 finālu pāros uzsāka Jelgavas un Rīgas komandas. “Biolars/Jelgava” pirmajā “neiespējamās misijas” sērijā ar 0:3 (19:25, 16:25, 17:25) piekāpās regulārā čempionāta uzvarētājiem un potenciālajiem “Final 4” saimniekiem “Saaremaa” volejbolistiem. Cienījami jelgavnieki cīnījās vien spēles pirmajā setā, tā vidū esot vadībā ar 13:12. Kā vēlāk izrādījās, tā arī bija pēdējā reize, kad laukuma saimniekiem bija šāds statuss. Cīņas turpinājumā “Saaremaa” spēlētāji droši kontrolēja cīņas gaitu, svinot pārliecinošu uzvaru. Igaunijas kluba rindās rezultatīvākais ar 10 punktiem bija Austrālijas volejbolists Greims Beā. “Biolars/Jelgava” labā tikmēr 12 sakrāja pieredzējušais Ruslans Sorokins.

Otrā šodienas 1/4 fināla cīņā Rīgā “RTU/Robežsardze” vareni cīnījās ar Tallinas “Selver”, taču tomēr bija spiesta samierināties ar zaudējumu četru setu cīņā. Iztiekot bez Aivja Aboliņa, kurš lauzis pirkstu, rīdzinieki tīri zaudēja pirmos divus setus (14:25, 17:25), taču spēles turpinājumā prata lauzt tās gaitu. Ar krietni organizētāku bloku un aizsardzību trešajās setā Raimonda Vildes vadītā komanda uzvarēja ar 25:20. Arī ceturtais sets aizritēja līdzvērtīgā cīņā. Vismaz daļēji apturot “Selver” līderi Mateju Šmidlu (Čehija), kā arī labi darbojoties pašiem, rīdzinieki setu tomēr neprata novest līdz uzvarai. Tā izšķirošajos brīžos tallinieši tomēr izrādījās pārāki – 25:23. “Selver” labā 29 punktus guva jau pieminētais Šmidla, bet Rīgas komandas labā ar 18 izcēlās Gatis Garklāvs.

Sēriju otrās spēles tiks aizvadītas jau 7.martā, kad komandas tiksies Igaunijas volejbola laukumos.

Tikmēr jau rīt plkst. 17.00 pirmo 1/4 fināla spēli aizvadīs Latvijas čempionvienība “Jēkabpils Lūši”. Viņu pretiniece būs Latvijas izlases galvenā trenera vadītā “Parnu” vienība. Pirmā spēles Pērnavā, sērijas turpinājums - Jēkabpilī.