Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Lielo Baltijas kausu mājās ved Latvijas U-18 volejbolisti

Lielo Baltijas kausu mājās ved Latvijas U-18 volejbolisti
Latvijas U-18 izlase cīņā ar somiem.
Foto: facebook.com/volleyee/photos/

Baltijas kausa izcīņas trešajā dienā Pērnavā Latvijas jaunie volejbolisti tikās ar Lietuvu un trijos no četriem mačiem uzvarēja. Lielais kauss par uzvaru turnīrā otro gadu pēc kārtas tika Gunta Atara vadītajai Latvijas junioru izlasei.

U-18 grupā šodien palīdzīgu roku latviešiem sniedza Somijas izlase, kas pēc vakardienas zaudējuma trijos setos Latvijai ar 3:0 (23, 19, 13) apspēlēja mājiniekus, dodot izredzes Latvijas izlasei uzvarēt turnīrā. Latvieši dāvanu izmantoja, pieveikdami Lietuvu ar 3:0 (21, 17, 22) un izcīnīdami lielo kausu.

„Vakar tā nokaitinājām somus, ka viņi šodien vinnēja igauņus,” ar smaidu turnīra rezultātus komentēja Guntis Atars. „Ļoti patika vakardienas spēle pret somiem. Varu uzteikt komandas darbu. Arī Kristers Ērglis vakar kā saspēles vadītājs jau saprata, kas jādara, lai spēle laukumā izskatītos kā pieaugušo volejbols. Plus labi nospēlēja arī pārējie puiši. Kopējā spēle bija laba.

Pirmajā dienā objektīvi neparādījām, ko spējam. Pusseptiņos cēlāmies un pa taisno braucām uz spēli, kas notika divpadsmitos dienā. Abām komandām bija milzums daudz kļūdu, bet seta galotnes igauņi nospēlēja labāk. Šodien puikas izdarīja savu darbu, varbūt tikai trešajā setā brīžiem bija manāma paviršība un koncentrēšanās zudums.

Kopumā vērtējot, puišos ir parādījies uzvarētāju gars. Viņi nepadodas, lai kāds arī nebūtu rezultāts. Ir kritumi, bet ne bezspēcības sajūta. Jūtams, ka viņi ir lielajās komandās („Credit24” meistarlīgā. – LVF Preses dienests), kas viņu progresu paātrina, salīdzinot ar puišiem, kuri turpina spēlēt sporta skolu komandās.”

Andreja Odinokova vadītā U-17 meiteņu izlase šoreiz bija spiesta samierināties ar 3. vietu. Pēdējā spēlē ar 3:1(18,12, -25, 24) tika pieveikta Lietuva. Grupā uzvarēja Somija, kas šodien ar 3:0 (12, 21, 17) pārspēja mājinieces.

Trešie finišēja arī U-16 puiši, kas ar 3:2 (-22, -23, 11, 13, 11) pārspēja Lietuvu. Pateicoties šai uzvarai, latvieši ierindojās augstāk par Lietuvu, kas visas trīs spēles zaudēja piecos setos. Savukārt ar pēdējo vietu pirmās ugunskristības pabeidza meiteņu U-15 valstsvienība, kas pēdējā mačā lietuvietēm piekāpās ar 1:3 (-22, -20, 22, -17).

Katrā komandā tika noteikts labākais spēlētājs. U-18 grupā tas bija Kristers Dardzāns (Latvija), Merts Tammearu (Igaunija), Eriks Makars (Lietuva) un Santeri Valimē (Somija), U-17 grupā – Kristīne Kramēna (Latvija), Helena Losa (Igaunija), Sāna Virtanena (Somija) un Aida Krivelīte (Lietuva), U-16 grupā – Kārlis Uģis Ābelītis (Latvija), Remo Torns (Igaunija), Veika Lindkvists (Somija) un Genadijus Lanevskis (Lietuva), bet U-15 grupā – Anna Cepurīte (Latvija), Salme Adēle Hollasa (Igaunija), Joanna Kallinena (Somija) un Emilia Želvite (Lietuva).

Uz redzēšanos nākamgad Lietuvā!

Izmantotie rezursi:
Latvijas volejbola federācija