Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Labākās sporta skolas un klubi volejbolā – RVS un Cēsu pilsētas SS

Labākās sporta skolas un klubi volejbolā – RVS un Cēsu pilsētas SS
Viktorija Korbuta ar savām meitenēm
Foto: Rīgas Volejbola skola

Latvijas Volejbola federācija (LVF) apkopojusi sporta skolu un klubu audzēkņu sasniegumus 2017./2018. gada sezonā. Visveiksmīgāk lielo skolu/klubu konkurencē darbojusies Rīgas Volejbola skola, mazo – Cēsu pilsētas sporta skola. Par labāko zēnu treneri atzīts Aivars Liniņš (RVS), meiteņu treneri – Viktorija Korbuta (RVS), jauno treneri – Inga Čandere (Liepājas SSS). Tikmēr LVF Ziemas kausu U-12 puišu grupā izcīnījusi Rīgas Volejbola skola (treneris – Māris Vensbergs).

Apkopoti iepriekšējās sezonas Latvijas volejbola sporta skolu/klubu sasniegumi. Labākie tiek noteikti, ņemot vērā jauno sportistu sasniegumus volejbola sacensībās, jauniešu izlašu kandidātu skaitu, rīkotās treniņnometnes un turnīrus, kā arī komunikāciju ar masu medijiem un aktivitāti internetā.

Sporta skolas/klubi tiek vērtēti divās grupās. Lielo sporta skolu/klubu (no 200 audzēkņiem) vērtējumā 1. vietu ar 4088 punktiem izcīnīja Rīgas Volejbola skola (direktors Kristaps Čerņavskis), 2. vietu ar 1994 punktiem – Daugavpils BJSS (Imants Utināns) un 3. vietu ar 897 punktiem – Kuldīgas novada sporta skola (Agris Kimbors).

“Šajā vērtējumā esam uzvarējuši, cik vien ilgi šis konkurss notiek, - gadus sešus – septiņus,” pastāvību uzsver Kristaps Čerņavskis. “Aizvadītajā sezonā mūsu punktu skaits ir vēl palielinājies, un atraujamies no Daugavpils un Kuldīgas, kas ir tuvākie sekotāji. Tas ir likumsakarīgi, jo mums ir labākie treneri, kas cītīgi darbojas, daudz jauniešu sava vecuma Latvijas izlasēs, daudz medaļu Latvijas jaunatnes čempionātā un LVF kausa izcīņā. Kopumā esam labāki.

Lielāko punktu pienesumu dod meitenes, kur mums ir nospiedošs pārsvars. Ļoti talantīga ir tā paaudze, kas šobrīd spēlē Baltijas līgā un Latvijas čempionātā. Viņas ir labs piemērs, uz ko tiekties mazajām meitenēm. Savukārt zēni vēl varētu krietni uzlabot savu sniegumu. Šeit esam apmēram vienā līmenī ar Daugavpili.”

Mazo sporta skolu/klubu (līdz 199 audzēkņiem) vērtējumā uzvarēja Cēsu pilsētas sporta skola (Rudīte Vanadziņa, 764 p.), aiz sevis atstājot Minusas Volejbola skolu (Inguna Minusa, 600 p.) un Aizkraukles novada sporta skolu (Brigita Krauze, 432 p.).

“Jau vismaz otro gadu esam pirmie. Pirms tam vairākus gadus bijām otrie,” par panākumu saka Rudīte Vanadziņa. “Atzīmēšu treneru ieguldījumu, sistēmisku darbu un vasaras darba augļus. Esam maza pilsēta un sporta skola. Tāpēc reizēm sadarbojamies ar citām sporta skolām – Vecpiebalgas novadu un Siguldas ģimnāziju. Tāpat labprāt uzņemam dažādas sacensības. Par to paldies treneriem, jo vieglāk ir iekāpt autobusā un aizbraukt uz citu pilsētu.

Mums bija talantīgs puišu vecums. Viņi pabeidza sporta skolu pirms iepriekšējās sezonas. Tagad jaunākiem puišiem ir laba komanda. Arī meitenes dažās vecuma grupās iepriekšējā sezonā konkurēja ar Daugavpili un Rīgu. Šosezon meitenes U-15 grupā izcīnīja LVF kausu.

Spēcīga volejbola piramīda veidojas Jēkabpilī, ar ko mums ir principiāli cīniņi. Šobrīd ar saviem jaunajiem volejbolistiem noteikti lepojamies.”

Vienlaicīgi tika noteikti arī labākie treneri. Zēnu komandām 1. vietu ieguva Aivars Liniņš (RVS, 390 p.), 2. vietu – Nikolajs Čemodanovs (Daugavpils BJSS, 317 p.) un 3. vietu – Jānis Bomiņš (RVS, 308 p.). Meiteņu komandām par labāko atzīta Viktorija Korbuta (RVS, 498 p.), otrais finišēja Normunds Lūsis (RVS, 460 p.), trešā – Natālija Deveikusa (368 p.). Tāpat noteikts sezonas labākais jaunais treneris. Par to kļuva Liepājas sporta spēļu skolas trenere Inga Čandere.

Tikmēr šīs sezonas LVF Ziemas kausa ieguvējus noskaidrojuši puiši U-12 grupā. Par uzvarētājiem Cēsīs kļuva RVS komanda trenera Māra Vensberga vadībā. 11 komandu konkurencē (Rudens kausā piedalījās deviņas) 2. vietu ieņēma Gundegas Lapiņas trenētie Talsu novada sporta skolas/Dundagas puiši, trešo – Jēkabpils Sporta skola Gunta Grigaļa vadībā.

“Liekas, ka mazāks,” salīdzinot kausus, joko LVF Ziemas kausa ieguvēju treneris Māris Vensbergs. Viņam ir, ar ko salīdzināt, jo viņa vadītā vienība ieguva arī Rudens kausu. “Ir iepaticies uzvarēt. Atkārtošos – puiši ir spējīgi. Mūsu grupā pa augšu dzīvojamies mēs, Kuldīga, Talsi/Dundaga un Jēkabpils.

Atšķirībā no Rudens kausa šoreiz bija savādāka izspēles sistēma. Bija play-off sistēma, bet šoreiz vispirms sacensības notika divās grupās, no kurām pa trim labākajām vienībām iekļuva finālturnīrā. Grupā mēs ar 4:0 pieveicām Dundagu (puiši ļoti labi nospēlēja), arī citus – četros setos. Pēc tam sacensību otrajā daļā atlika vien nospēlēt līdzīgi ar pārējiem. Cēsis vinnējām ar 3:1, un ar Jēkabpili un Kuldīgu nospēlējām 2:2.”

Šīs nedēļas beigās U-12 grupā norisināsies Ziemas kausa izcīņa arī meitenēm. 19 komandas sacentīsies Rīgas Volejbola skolā, un tās būs pēdējās Ziemas kausa sacensības. Pavasarī jaunākajiem volejbolistiem vēl priekšā Pavasara kauss, bet vecākajiem turpinās Latvijas jaunatnes čempionāts.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija