Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Mūsējie ārzemēs: Pēda tiek laukumā; nedēļas nogale pieticīga

Jānis Celmiņš

Mūsējie ārzemēs: Pēda tiek laukumā; nedēļas nogale pieticīga
Jānis Pēda
Foto: www.piemontevolley.it

Aizvadītajā nedēļas nogalē kārtējās spēles dažādās Eiropas līgās aizvadījuši Latvijas volejbolisti un to pārstāvētie klubi. Laukumā pēc ilgāka laika ticis Jānis Pēda, palīdzot sevis pārstāvētajai komanda svinēt uzvaru Itālijas čempionāta A1 līgas spēlē. Kopumā gan nedēļas nogale mūsējiem bijusi pieticīga.

Somija

Zaudējumu Somijas čempionāta spēlē pret „Sun Volley” komandu piedzīvojusi Hermaņa Egleskalna un Normunda Veinberga pārstāvētā „Lakkapaa” vienība – 0:3. Salīdzinoši neveiksmīgu spēli aizvadīja Egleskalns, viņa kontā 11 punkti, Veinbergam – seši.

Zaudējumu Somijas čempionātā piedzīvojusi arī Gunta Atara „Saimaa Volley” komanda, kas savā laukumā ar 1:3 piekāpās „Hurrikaani Loimaa” vienībai. Atars nospēlēja visu spēli, gūstot piecus punktus.

Itālija

Itālijas A1 sērijā pie kārtējās uzvaras tikusi „BreBanca Lanutti Cuneo”, kas viesos ar 3:1 pārspēja „M.Roma Volley” vienību. Jānis Pēda devās laukumā uz maiņu – kopā izpildīja septiņas serves, gūstot divus punktus.

Vācija

Vēl vienu zaudējumu Vācijas Bundeslīgā piedzīvojusi „Titans” komanda, kuru no zaudējuma neglāba arī Romāna Sauša 17 gūtie punkti. Aizvadītajā nedēļas nogalē „Titans” ar 2:3 piekāpās „Buhl” komandai.

Neveksmi cietusi arī Māra Vensberga pārstāvētā „Gotha” vienība, kas viesos piekāpās spēcīgajai „Generali Haching” komandai – 0:3. Vensbergs devās laukumā uz maiņu otrajā setā, bet trešo uzsāka komandas pamatsastāvā, Māra rēķinā divi punkti.

Turcija

Turcijas čempionātā kārtējo „sauso” uzvaru svinējusi „Ziraat Bankasi” komanda, kas viesos pieveica „Cankaya Bld Anka” komandu – 3:0. Gundars Celitāns spēlei pieteikts nebija.

Francija

Francijas čempionāta „Pro A” līgā ar mainīgām sekmēm startējušas Vladislava Hotuļeva "Rennes" un Ruslana Sorokina „Toulouse” komandas. Hotuļevs un „Rennes” komanda tikuši pie uzvaras pār „Nantes Reze” vienību, Latvijas volejbolista rēķinā astoņi punkti, bet Sorokina „Toulouse” piedzīvojusi neveiksmi pret „Tourcoing” – 0:3. Komandu no neveiksmes neglāba arī Sorokina 12 punkti.

Vienu no sezonas veiksmīgākajām spēlēm Francijas čempionāta „Pro B” līgā aizvadījis Jevgēņijas Grimailovs. Viņš mačā pret „St Brieuc” guva 18 punktus, taču tas nepalīdzēja viņa komandai – „Cambrai” izbēgt no zaudējuma – 2:3.

Izmantotie resursi:
mestaruusliiga.f
Legavolley - Home Page
volleyball-bundesliga.de
Türkiye Voleybol Federasyonu
LNV - Ligue Nationale de Volley