Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Medenim 17 punkti Somijā, Petrovam un Koržeņevičam nepatīkami zaudējumi Francijā

Jānis Celmiņš

Medenim 17 punkti Somijā, Petrovam un Koržeņevičam nepatīkami zaudējumi Francijā
Ansis Medenis
Foto: valepa.fi

Kārtējās spēles dažādās Eiropas līgās aizvadījušas Latvijas volejbolistu pārstāvētās komandas. Sāpīgas neveiksmes Francijas „Pro A” līgā piedzīvojuši Denisa Petrova un Viktora Koržeņeviča pārstāvētie klubi, bet Beļģijā divu mūsējo cīņā pārāks bijis Hermans Egleskalns un viņa „Noliko Maaseik”.

Beļģija

Beļģijas čempionāta spēlē svētdien spēkus samēroja Valtera Rammas „Euphony Asse Lennik” un Hermaņa Egleskalna „Noliko Maaseik”. Pārliecinoši pārāka šajā duelī bija Egeskalna komanda, kas uzvarēja trijos setos – 3:0. Pats Egleskalns gan spēlēja maz un guva tikai vienu punktus, bet Rammas rēķinā četri punkti.

Francija

Francijas čempionāta „Pro A” līgā zaudējumus piecu setu cīņās cietušas Denisa Petrova un Viktora Koržeņeviča komandas. Viktora „Ajaccio” prata uzvarēt pirmos divus setus cīņā pret spēcīgo „Tours”, taču nākamajos trijos zaudēja, piekāpjoties arī visā mačā ar 2:3. Latvietis aizvadīja, iespējams, labāko maču „Ajaccio” rindās un izcēlās ar 11 punktu guvumu.

Zaudējumu piecu setu cīņā cietusi arī Petrova „Chaumont” komanda, kas ar 2:3 atzina „Norbonne” pārākumu. Deniss spēlēja „Chaumont” pamatsastāvā un guva divus punktus.

Itālija

Neveiksmes Itālijā piedzīvušas Gundara Celitāna un Jāņa Pēdas pārstāvētās komandas. Celitāna „Casa Modena” A1 līgas mačā ar 1:3 piekāpās „Copra Elior Piacenza” volejbolistiem. Latvietis gan spēlē iesaistījās vien trešajā setā, gūstot septiņus punktus. Pēdējā laikā Gundaram par sevi atkal liek manīt sāpes plecā, kā arī potītes savainojumus. Aizvadītajā nedēļā viņš pat nav piedalījies vairākos komandas treniņos.

Individuāli veiksmīgs mačs A2 līgas spēlē padevies Pēdam, taču tas nav glābis „Pallavolo Loreto” komandu no kārtējās neveiksmes, šoreiz pret vienu no spēcīgākajām līgas komandām „Exprivia Folfetta” – 1:3. Pēdam šajā mačā 16 punkti un rezultatīvākā spēlētāja gods.

Somija

Pie panākuma Somijas čempionātā tikmēr tikusi Uģa Krastiņa vadītā un Anša Medeņa, kā arī Elvisa Krastiņa pārstāvētā „VaLePa” vienība, kas savā laukumā neatstāja nekādas cerības Normunda Veinberga trenētajai „Lakkapaa” komandai, uzvarot ar 3:0. Medenim šajā mačā 17 punkti, Krastiņam – 10.

Izmantotie resursi:
Volleyliga Belgium
Ligue Nationale de Volley
Legavolley - Home Page
Mestaruusliiga