Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolistiem mainīgas sekmes ārzemju klubos

Jānis Celmiņš

Latvijas volejbolistiem mainīgas sekmes ārzemju klubos
Valters Ramma priekšplānā
Foto: www.24sports.com.cy

Aizvadītajā nedēļā dažādās Eiropas līgās kārtējās spēles aizvadījuši Latvijas volejbolistu pārstāvētie klubi. Pie pirmās uzvaras Turcijā tikusi Gundara Celitāna pārstāvētā "Ziraat bank" komanda, bet Jānis Pēda Itālijā palīdzējis sevis pārstāvētajai komandai izcīnīt uzvaru piecos setos. Tikmēr Kipras kausa izcīņas finālā uzvaru svinējusi Valtera Rammas pārstāvētā vienība.

Itālija

Itālijas čempionāta A1 līgas kārtējās spēlēs pie uzvarām tikusi Jāņa Pēdas pārstāvētā "BreBanca Lanutti Kuneo" vienība. Pirmdien Kuneo klubs ar 3:2 savā laukumā pieveica "Rpa-Luigibacchi.It Perugia", bet nedēļas nogalē izbraukumā pieveica arī "Trankwalder Modena" klubu – 3:0. Pirmajā no iepriekš minētajiem mačiem Pēda laukumā devās uz maiņu spēles pirmajā un otrajā setā (vairākas reizes uz servi), taču tieši izšķirīgajos brīžos Pēda bija komandas vilcējs. Kuneo komandas saspēles vadītājs tieši piektā seta galotnē uzticēja vairākas bumbas latviešu volejbolistam, kurš savu komandu nepievīla. Summā Pēdam pieci punkti.

Uzvaru Itālijas čempionāta A2 līgas spēlē izcīnījusi arī Vladislava Hotuļeva pārstāvētā komanda "Nava Gioia del Colle", kas savā laukumā ar 3:2 pārspēja "Citta Di Castillo Pallavolo" klubu. Hotuļevam šajā mačā astoņi gūti punkti.

Turcija

Pie pirmās uzvaras Turcijas čempionātā tikusi Gundara Celitāna pārstāvētā "Ziraat Bank", kas turnīra trešās kārtas mačā ar 3:2 pieveica "Ibbspor" vienību. Latvijas volejbola izlases līderis ar 27 punktiem bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Spānija

Spānijas čempionātā jau trešo uzvaru izcīnījusi Viktora Koržeņeviča pārstāvētā "Unicaja Almeria", kas savā laukumā ar 3:0 apspēlēja līgas pastarīti "Medio Ambiente Soria Numancia". Koržeņevičam šajā mačā seši punkti.

Vācija

Pie pirmās uzvaras Vācijas Bundeslīgā izdevies tikt Jāņa Šmēdiņa pārstāvētajai "SCC" komandai, kura pirmajās divās Vācijas regulārā čempionāta spēlēs bija piedzīvojusi zaudējumus. Aizvadītajā nedēļā "SCC" viesos ar 3:0 pārspēja "RWE Volleys Bottrop". Jānis Šmēdiņš uzvarētāju labā guva deviņus punktus.

Francija

Liels skaits Latvijas volejbolistu šosezon spēlē Francijas līgās, kur viņu pārstāvētajiem klubiem mainīgas sekmes. "Pro A" līgā pirmo zaudējumu piedzīvojusi Rusana Sorokina pārstāvētā "Rennes" komanda, kas viesos ar 1:3 piekāpās "Saint Quentin" vienībai. Sorokins spēli sāka "Rennes" kluba pamatsastāvā un guva 13 punktus.

Francijas "ProB" līgā pie uzvarām aizvadītajā nedēļā izdevies tikt Jevgēņija Grimailova pārstāvētajai "Saint Brieus" komandai, kā arī Aivara Petruševica un Vadima Kardaša pārstāvētā "Chaumont" vienība. Bet ar zaudējumu nācies samierināties Andreja Andreja Zavorotnija "Orange" klubam.

Jevgēņija Grmailova līgas trešās kārts spēlē guva 15 punktus palīdzot sevis pārstāvētajai "Saint Brieus" vienībai savu skatītāju klātbūtnē apspēlēt "Nancy" vienību – 3:1. Rezultatīva spēle padevusies arī Aivaram Petruševicam, kurš gūstot 18 punktus līdzēja "Chaumont" klubam ar 3:0 apspēlēt "Brive" komandu. Vadims Kardašs uzvarētāju labā guva astoņus punktus.

Andreja Zavorotnija pārstāvētā "Orange" vienība piedzīvojusi otro zaudējumu, ar 2:3 savā laukumā piekāpjoties "ALCM" vienībai. Latvijas izlases volejbolists spēli sāka "Orange" kluba starta sešiniekā un guva 10 punktus.

Somija

Viena uzvara un viens zaudējums – tāda ir "Perpo" kluba bilance aizvadītās nedēļas spēlēs Somijas čempionātā. Normunda Veinberga un Hermana Egleskalna pārstāvētā "PerPo" komanda vispirms atzina Latvijas izlases trenera Uģa Krastiņa vadītās "Valepa" komandas pārākumu – 2:3, bet dien vēlāk ar 3:1 pārspēja "Hurikaani Loimaa" vienību. Egleskalnam un Veinbergam pirmajā no šiem mačiem pa 10 punktiem, otrajā attiecīgi 22 un 18.

Tikmēr brāļu Ērika un Edgara Baiku pārstāvētā "Riento" komanda savā laukumā ar 3:0 pārspēja "Raision Loimu" klubu, bet Gunta Atara "Saimaa Volley" ar 1:3 izbraukumā piekāpās "Isku Volley". Brāļu Baiku rēķinā pa 11 punktiem (rezultatīvākie Riento rindās), bet Ataram septiņas precīzas darbības.

Ramma – Kipras kausa ieguvējs

Valtera Rammas pārstāvētā Kipras "Anorthosis" vienība izcīnījusi grūtu uzvaru Kipras Superkausa izcīņas finālā, kurā ar 3:2 pārspēja "Omonia" vienību, tādejādi Ramma kļuvis par Kipras kausa ieguvēju.

Izmantotie resursi:
legavolley.it
scc-volleyball.de
voleybol.org.tr
24sports.com.cy
lnv.fr
lentopalloliitto-fi.directo.fi: Lentopalloliitto
rfevb.com

  +1 [+] [-]

, 2009-10-27 14:08, pirms 15 gadiem
Vispirms - Paldies Celmiņam par rakstu.
Labi, ka ir normāls spēles laiks un pēc statistikām spriežot mūsējie tiek laukumā un normāli spēlē. Tad arī jaunajiem spēlētājiem ir skaidra perspektīva, ka ir vērts trenēties un būs iespēja tikt normālā klubā.

     [+] [-]

, 2009-10-27 14:22, pirms 15 gadiem
telco rakstīja: Vispirms - Paldies Celmiņam par rakstu.
Labi, ka ir normāls spēles laiks un pēc statistikām spriežot mūsējie tiek laukumā un normāli spēlē. Tad arī jaunajiem spēlētājiem ir skaidra perspektīva, ka ir vērts trenēties un būs iespēja tikt normālā klubā.
welcome...
lai volejbola draugiem nebutu lieku jautajumu, tad turpmak par arzemniekiem rakstisim vienu rakstu par visu aizvadito nedelju, iznjemumi - kads "sprādziens" (pimēram - Celitānam 59 punkti Turcijā vai Koržeņevičs ar servi salauž grīdu Spānijā) un Eirokausi. Tas tā informācijai!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-27 16:34, pirms 15 gadiem
Uzskatu, ka labāk skaitliski mazāk rakstu, bet sakarīgāks un informācijas bagātāks saturs!
Nav jēgas no tīras statistikas pārrakstīšanas, Info par spēlētāja darbībām- tas ir daudz interesantāk!
Kaut kā tā!

     [+] [-]

, 2009-10-27 22:36, pirms 15 gadiem
Viss jau labi, bet izskatās, ka sporta centram(tas nosaukums jau nu jocīgs gan) nav dukas cīnīties ar par sportu, kur nu jau parādās daudz vairāk tematisku un interesantu ziņu par vo''luku. Diez vai slinkums, vai negribēšana un tad nu atrunāšanas ar nedēļas rakstirm. Es jau neko, katram savas intereses, kas to zin k'das. un bīčs ar no lapas pazudis, it kā ziemā to nespēlētu...kaut kas nav tā, bet lai nu tas paliek katra paša ziņ
a