Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RTU/"Robežsardze" tuvojas finālam, "Poliurs" panāk neizšķirtu

Rolands Eliņš

RTU/"Robežsardze" tuvojas finālam, "Poliurs" panāk neizšķirtu
"Ozolnieki/Poliurs"
Foto: ozi-volejbols.lv

Latvijas čempionātā volejbolā „RTU/Robežsardze” pusfinālsērijā līdz trim uzvarām panākusi 2-0 pret „Daugavpils Universitāti”, bet „Poliurs/Ozolnieki” šodien pieveica „Biolars/Jelgava”, kas noveda pie neizšķirta 1-1 sērijā.

„RTU/Robežsardze” vakar zaudēja pirmajos divos setos, kas noveda pie nervozas piecu setu spēles. Šodien Daugavpilī RTU vecās kļūdas nepieļāva un maču iesāka daudz pārliecinošāk, uzvarot ar 25:15. Otrajā setā DU piedāvāja jau sīvāku cīņu, taču tāpat piekāpās (22:25), bet trešajā setā „Robežsardze” bija stabili pārāka (25:13). Ar 19 punktiem izcēlās Ruslans Sorokins, kamēr DU rindās ar deviņiem punktu guvumiem labākais bija Klāvs Zaļkalns.

Sērijā līdz ar to „Robežsardze” panākusi vadību 2-0 un jau nākamajā mačā varēs nodrošināt savu trešo Latvijas čempionāta finālu pēc kārtas. Jāatgādina, ka „RTU/Robežsardze” par čempioni kļuva gan 2015. gadā, gan 2014. gadā.

Arī otrais pusfināls bija sācies ar piecu setu maču – tajā uzvaru pār „Poliurs/Ozolnieki” guva „Biolars/Jelgava”. Taču sērijas turpinājuma scenārijs gan izvērtās citāds, jo „Poliurs” šodien savā laukumā panāca izlīdzinājumu 1-1, svinot uzvaru četros setos.

Visos četos setos izvērtās saspringta cīņa, un ne reizi kāda no komandām neguva mazāk par 20 punktiem. Pēc pirmajiem diviem setiem bija līdzsvars, taču pēc tam „Ozolnieku” volejbolisti nospēlēja pārliecinošāk (25:21, 22:25, 25;20, 25:23).

Ar 20 punktiem „Ozolnieku” rindās izcēlās Ansis Medenis, bet 17 pievienoja Armands Āboliņš. Savukārt Jelgavas sastāvā 17 punkti Aleksandram Kudrjašovam, bet 15 – Matīsam Gabduļinam.

Abas sērijas turpināsies aprīļa sākumā – RTU/”Robežsardze” vietu finālā mēģinās nokārtot septītajā aprīlī (sākums 20:00), bet „Biolars” un „Poliurs” volejbolisti attiecības turpinās skaidrot sestajā aprīlī. Šīs spēles sākums Zemgales OC paredzēts 19:00.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2016-03-27 20:08, pirms 8 gadiem
kapēc tik garas pauzes starp maču paŗiem?