Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase desmitniekā Eiropas čempionātā sēdvolejbolā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas izlase desmitniekā Eiropas čempionātā sēdvolejbolā
Foto:Latvijas Invalīdu sēdvolejbola asociācija.

No 17. līdz 24. oktobrim Latvijas izlase piedalījās Eiropas čempionātā sēdvolejbolā, kas notika Kemerā, Turcijā. Eiropas čempionātā kopā piedalījās 16 vīriešu un 11 sieviešu komandas.

Vīriešu komandas bija sadalītas četrās grupās: A, B, C, D. Latvijas komanda kopā ar Ukrainas, Nīderlandes un Itālijas komandām izlozēja startu B grupā. Eiropas čempionāta sākuma posmā Latvijas komandai savā grupā bija trīs spēles, kurās zaudēja Nīderlandes un Ukrainas izlasēm, bet uzvarēja Itāliju. Pateicoties šai uzvarai, grupā tika iegūta trešā vieta.

Pēc tam par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Latvijas komanda cīnījās ar Horvātijas izlasi, kas D grupā ieņēma otro vietu. Spēle bija ļoti līdzvērtīga, taču pretinieku komandai izdevās aukstasinīgāk nospēlēt setu galotnēs.

Tālāk Latvijas izlase turpināja cīnīties par 9.-16. vietu. Pirmais pretinieks, bija Gruzijas izlase, kuru Latvijas komanda uzvarēja ar 3:0. Spēlē par 9.-12. vietu Latvija uzvarēja Slovēnijas izlasi ar 3:0. Šī čempionāta pēdējā spēle Latvijas izlasei bija pret Turcijas izlasi. Smagā, grūtā cīņā ar rezultātu 3:1 uzvarēja Turcijas izlase.
Kopvērtējumā Eiropas čempionātā Latvijas izlase ieņēma augsto 10. vietu starp 16 spēcīgākajām Eiropas komandām.

Latvijas komandai tas ir labs rezultāts. Pandēmijas un treniņu zāles trūkuma dēļ Latvijas izlasei nebija iespējas kārtīgi trenēties, kā arī pietrūka iespēju sarunāt treniņspēles. Atgādinām, ka pēdējā Eiropas čempionātā 2019. gadā Latvijas izlase ieņēma 7. vietu.

Latvijas izlases sastāvs: Uldis Ektermanis, Andrejs Filipavičs, Dmitrijs Pavlovs, Aleksandrs Vivčariks, Juris Sprukts, Vadims Skoriks, Aleksandrs Martinovs, Boriss Jeparovs, Vadims Landiševs. Treneris Oļegs Gubarevs.

Eiropas čempionātā uzvarēja Bosnija un Hercegovina, kas finālā apspēlēja Krieviju. Tikmēr cīņā par bronzu Vācija uzvarēja Ukrainu.

Informāciju sagatavoja
Andrejs Filipavičs, Latvijas Paralimpiskā komiteja,
aporta organizators