Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LČ volejbolā pusfinālos studentu un Zemgales derbiji

Jānis Celmiņš

LČ volejbolā pusfinālos studentu un Zemgales derbiji
Foto: volejbols.lv

Ar spēlēm Rīgā un Jelgavā šodien startēs Latvijas volejbola čempionāta pusfinālu sērijas. Vienā no pāriem spēkus samēros “RTU/Robežsardzes” un “Daugavpils universitātes” komandas, bet otrā divas Baltijas līgas medaļnieces – “Biolars/Jelgava” un “Poliurs/Ozolnieki”. Mačs no SN “Daugava” būs skatāms Sportacentrs.com TV kanālā.

Rīgas komanda oficiālas spēles nav aizvadījusi kopš 6. marta, kad Baltijas līgas 1/4 fināla izšķirošajā spēlē bija spiesta atzīt “Poliurs/Ozolnieki” volejbolistu pārākumu (2:3). Tikmēr daugavpilieši tikai pirms trim dienām garantēja sev vietu Latvijas čempionāta pusfinālā. Izšķirošajā trešajā 1/4 fināla sērijas mačā DU volejbolisti ar 3:2 apspēlēja “Jēkabpils lūšus”, kuri šo sezonu sāka ļoti veiksmīgi, taču otrajā tās pusē nedaudz izlaida gaisu. Daugavpiliešu uzvara sērijā noņēma visus jautājumus un arī nelielu intrigu par Gundara Celitāna parādīšanos Jēkabpils komandas rindās. “Jēkabpils lūšu” pieteikumā Gundara vārds atrodams jau kopš sezonas vidus, taču reāli piemērījis Jēkabpils komandas formu viņam šosezon tā arī nesanāca. Iespējams, nākamajā…

Abas studentu komandas šosezon savstarpējās cīņās tikušās divas reizes, un abās panākumus svinējuši rīdzinieki (3:0). Sērijā ir viena favorīte – “RTU/Robežsardze” un komanda, kas lūkoš šo favorītu statusu apgāzt – “Daugavpils universitāte”. Maz ticams, ka rīdziniekiem sērijā pietiks ar minimālo spēļu skaitu, bet vēl mazāk ticams, ka daugavpilieši pratīs uzvarēt vairāk par vienu spēli. Finālā iekļūs komanda, kas pirmā izcīnīs trīs uzvaras.

Arī otrajā no pāriem ir favorīte, taču noteikti ne tik izteikta kā pirmajā. Baltijas līgas sudraba un bronzas medaļnieki savstarpējo maču aizvadīja vēl pavisam nesen Baltijas pusfinālā. Toreiz pusfinālā jelgavnieki bija pārāki ar 3:1, “ozīšiem” atstājot maz cerības uz panākumu. Tāpat jelgavnieki pieveica Gunta Atara vadīto komandu Latvijas kausa izcīņas finālā (3:0). Jurija Deveikus vadītie volejbolisti šosezon tikuši ne tikai pie Baltijas līgas sudraba, Latvijas kausa, bet arī Baltijas līgas Superkausa. Kamēr Jelgavas komanda savu pretinieci pusfināla sērijā gaidīja, “ozīši” cīnījās 1/4 finālā. Pirmajā spēlē Ansis Medenis un kompānija uzvaru pār “ASK Kuldīgas” komandu izmocīja paknapu (3:2), bet otrajā jau nospēlēja pārliecinošāk (3:1).

Tieši no dažiem atslēgas spēlētājiem būs atkarīgs, vai “ozīši” spēs izrādīt nopietnu pretestību Jelgavas komandai. Lai gan jelgavniekiem sastāvs ir viengabalaināks un soliņš garāks, maz ticams, ka Deveikus padotie pratīs sēriju noslēgt bez nervu bojāšanas.

Pirmās spēles abās sērijās tiks aizvadītas šodien, kad plkst. 16.00 komandas tiksies Zemgales OC un SN Daugava. Mačs no Rīgas būs skatāms Sportacentrs.com TV kanāla tieštaidē.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-26 11:33, pirms 9 gadiem
Žēl, ka nerādīs augstākā līmeņa spēli no Zemgales