Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Koržeņeviča un Šmēdiņa pārstāvēto klubu duelī pārāks pirmais

Jānis Celmiņš

Koržeņeviča un Šmēdiņa pārstāvēto klubu duelī pārāks pirmais
Viktors Koržeņevičs

Vācijas Bundeslīgā trešdienas vakarā spēkus samēroja divu Latvijas volejbolistu pārstāvētās komandas. Viktora Koržeņeviča „TV Buhl” komanda savā laukumā uzņēma Jāni Šmēdiņu un „Moerser” klubu. Piecu setu trillerī nedaudz veiksmīgāki bija mājinieki, svinot uzvaru ar 3:2.

Interesanti, ka vēl aizvadītajā gadā Viktors Koržeņevičs un Jānis Šmēdiņš spēlēja vienā Vācijas komandā – Berlīnes „SCC”, taču šogad katrs spēlē savā tīkla pusē. Viktors gan Vācijā parādījās vien sezonas otrajā pusē, iemainot Grieķiju pret Vāciju.

Vakar abu Latvijas volejbolistu pārstāvētās komandas pirmo reizi tikās savā starpā. Maču veiksmīgāk sāka mājinieki, uzvarot pirmo setu ar 25:20, taču nākamajos divos veiksmīgāka bija „Moerser” komanda, abus setus uzvarot ar 25:23. Pēdējais vārds gan piederēja „Buhl”, kas vispirms svinēja uzvaru ceturtajā setā (25:21), bet vēlāk esot iedzinējos lielu daļu piektā seta, uzvarēja arī to – 15:13.

Uzvarētāju rindās Koržeņevičs guva 12 punktus (uzbrukumā 56%), no kuriem pusi ar bloku. Zaudētāju rindās Šmēdiņa rēķinā 13 punkti (uzbrukumā 55%).

„TV Buhl” komanda Vācijas Bundeslīgas turnīra tabulā šobrīd ieņem ceturto vietu, bet „Moerser” atrodas vietu zemāk. Abām attiecīgi 16 un 14 punkti.

Interesanti: Jānis un Viktors abu komandu sastāvos nebija vienīgie mūsējie. Koržeņeviča pārstāvētās komandas sastāvā spēlē arī Valters Lagzdiņš, kuram gan vairs nav Latvijas pases. Jau piecu gadu vecumā kopā ar ģimeni Viesturs devās uz Vāciju, bet pirms pāris gadiem pieņēmis arī šīs valsts pilsonību. Arī viņš vakar nebija malā stāvētājs un uzvarētāju rindās, nākot laukumā uz maiņu, guva astoņus punktus.

Beļģija

Kārtējās spēles Beļģijas čempionātā aizvadījuši Valtera Rammas un Hermaņa Egleskalna pārstāvētie klubi. Rammas „Euphony Asse Lennik” viesos ar 3:0 pieveica „Axis Shanks Guibertin” volejbolistus, bet Egleskalna „Noliko Maaseik” savā laukumā ar 3:0 apspēlēja „PNV Waasland Kruib-Nieuwk”. Rammam pilna spēle un astoņi punkti, bet Egleskalnam tikpat divos setos.

Abas komandas šobrīd ir vadošajās vietās Beļģijas čempionāta turnīra tabulā. „Noliko Maaseik” pārsvars pār „Euphny Asse Lennik” gan ir ievērojams – 12 punkti.

Izmantotie resursi:
Volleyliga Belgium
volleyball-bundesliga.de