Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RVS/LU volejbolistes uz Eiropas skatuves "mostas" trešajā setā, bet zaudē čehietēm

Jānis Celmiņš

RVS/LU volejbolistes uz Eiropas skatuves "mostas" trešajā setā, bet zaudē čehietēm
Foto: cev.eu

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa izcīņas pirmajā spēlē Rīgā laukuma saimnieces RVS/LU volejbolistes četros setos atzina Čehijas kluba TJ “Ostrava” pārākumu – 1:3. Rīt abas komandas tiksies atkārtoti.

Rīgas Volejbola skola CEV Izaicinājuma kausā debitēja aizvadītajā sezonā, un šogad kā vienīgā Latvijas komanda arī startē šajā turnīrā. Spēļu prakse rīdziniecēm salīdzinoši neliela. Meitenes aizvadījušas vien piecas Baltijas līgas spēles, no kurām trijās gūtas uzvaras. Spēļu skaits līdz šim nav bijis tik liels, kā gribētos, tāpēc kāpšana uz Eiropas skatuves volejbola sabiedrībā tika gaidītas ar lielu interesi.

Spēli pret Čehijas klubu TJ “Ostrava” mūsu meitenes iesāka visai nervozi, gaisā virmojot starta drudzim. Pirmajos divos setos RVS/LU vadībā pabija tikai pašos setu ievados, panākot 1:0. Rezultātā pirmās divas spēles daļas Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova trenētā komanda zaudēja tīri – 14:25, 22:25. Pārvarējušas starta drudzi, rīdzinieces nedaudz saņēmās un trešā seta spraigā galotnē bija veiksmīgākas par savām pretiniecēm – 30:28. Vienā no seta noslēguma epizodēm nepatīkamu savainojumu guva TJ “Ostrava” saspēles vadītāja Petra Kasparova, vēlāk spēlē tā arī neatgriežoties. Diemžēl vēl pagarināt spēli RVS/LU neizdevās. Līdzīgi kā pirmajos divos setos, rīdzinieces vadībā pabija vien pēc pirmās seta izspēles (1:0), taču turpinājumā neliels pārsvars visu laiku bija viešņām, kuras noveda setu līdz panākumam (25:20), svinot panākumu visā spēlē ar 3:1.

Rīgas komandas rindās rezultatīvākās šovakar bija Kristīne Kramēna un Petra Ņečiporuka, kuru rēķinā attiecīgi 18 un 11 punktiem. Pa deviņiem katra pievienoja Lāsma Ozola un Katrīna Paula Krustkalne. Liels pārsvars Čehija komandai bija blokā. Viešņas ar bloku guva 13 punktus, kamēr mājinieces atbildēja tikai ar četriem.

“Pirmajā setā nekas nesanāca, nezinu, iespējams, tas bija uztraukums. Viss krita ārā no rokām… Trešajā setā jau bijām spēlē, taču tiklīdz kā pazaudējām vienu no spēles elementiem, tā viss aizgāja uz otru pusi,” pēc spēles teica RVS/LU galvenais treneris Andrejs Odinokovs. Viņa palīgs Pāvels Seļivanovs vien piebilda, ka meitenēm bijis pamatīgs satraukums, kā arī atzina, ka komandai jāmācās spēlēt bez Martas Kamēlijas Levinskas, kura vairs nav komandā un devusies studēt uz ASV. Abi treneri atzina, ka komanda izdarīs secinājumus un rīt spēle būs labāka.

Nākamajā turnīra kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Otrā spēle jau rīt arī norisināsies SN Daugava, un arī tā tiešraidē būs vērojama portālā Sportacentrs.com, kā arī Sportacentrs.com TV kanālā, sākums plkst. 19.00.

Lai iekļūtu nākmajā turnīra kārtā, rīdziniecēm rīt nepieciešama uzvara ar rezultātu 3:0 vai 3:1. Tāpat būs jāuzvar sekojošajā "zelta setā".