Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jauniešu izlasēm četri zaudējumi četrās spēlēs

Agris Suveizda

Šodien aizvadītas trešās dienas spēles EEVZA (Austrumeiropas Volejbola zonālā asociācija) čempionātā jauniešu izlasēm. Latvijas jauniešu zēnu izlase ar 1:3 piekāpās Baltkrievijas izlasei un ar tādu pašu rezultātu atzina arī Krievijas valstsvienības pārākumu. Meiteņu izlase ar 0:3 piekāpās Krievijas un Polijas vienaudzēm.

Latvijas jaunieši šodien piedzīvoja zaudējumus pret Baltkrievijas (24:26, 25:21, 20:25, 20:25) un Krievijas (10:25, 25:23, 12:25, 12:25) izlasēm. Rezultatīvākais spēlē pret Baltkrievijas izlasi bija Aleksandrs Avdējevs, kurš guva 17 punktus, bet spēlē pret Krievijas izlasi pa astoņiem punktiem guva Avdējevs, Māris Lancmanis un Kārlis Levinskis. Pēc četrām spēļu kārtām Latvija ar divām uzvarām un sešiem punktiem sešu komandu konkurencē ieņem trešo vietu. Pirmajā pozīcijā ar 10 punktiem ir Krievija, bet par punktu atpaliek ukraiņi. Tāpat kā Latvijai, seši punkti ir arī Baltkrievijai, Igaunijai ir pieci punkti, bet Latvijas rītdienas pretiniece Lietuva pagaidām ir bešā.

Kamēr jauniešu turnīrs norisinās Igaunijā, Kuldīgā savā starpā tiekas meiteņu izlases. Latvijas komanda šodien atzina Krievijas (14:25, 9:25, 12:25) un Polijas (13:25, 15:25, 20:25) pārākumu. Turnīra tabulā Latvija ar diviem punktiem ieņem piekto vietu, apsteidzot tikai Azerbaidžānai, kurai ir viens punkts. Pirmajās vietās ierindojas Baltkrievija (14), Polija (14) un Krievija (12), bet ceturto un piekto vietu ieņem Igaunija (6) un Ukraina (3).

Latvijas Jauniešu meiteņu izlases trenera asistente Gunta Paegle EEVZA čempionātu vērtē kā ļoti labu un augsta līmeņa sacensības jauniešu izlasēm: "Izlasei pirmās starptautiskās sacensības bija Baltijas Kauss, kas notika Pērnavā oktobra beigās. Šīs attiecīgi ir otrās, bet, salīdzinājumā ar Baltijas Kausu, sacensību līmenis ir daudz augstāks, jo te piedalās ne tikai Baltijas valstu, bet arī Polijas, Krievijas un Baltkrievijas izlases, kas ir galvastiesu pārākas par pārējām.

Uz šo turnīru salīdzinājumā ar Baltijas Kausu, mūsu meitenes jau ir daudz gatavākas ne tikai tehniski un fiziski, bet arī psiholoģiski, kas ir ļoti būtiski. Viņas sāk pierast pie spēcīgākiem pretiniekiem, komandā sāk iezīmēties līderes, kurām kritiskos momentos var uzticēties, kas uzlabo arī komandas darbu laukumā. Šis ir labs sagatavošanās turnīrs janvārī gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, kas notiks Ukrainā. Tajā piedalīsies Ukrainas, Nīderlandes, Austrijas, Anglijas un Polijas izlases, un domāju, ka varam cīnīties gan ar Ukrainu (izlasei ar Ukrainas izlasi EEVZA čempionātā spēle būs rīt 25.11.), gan Angliju un Austriju. Ar Polijas izlasi cīnīties būs grūti, ko pierādīja arī šodienas spēle, lai gan es uzskatu, ka EEVZA turnīrā labākā ir Baltkrievijas izlase.”

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija